#ibsilly
Foto: Emma Wallskog och Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

Tränarförändringar i två SSL-lag: Finallagets coach lämnar

ANNONS

Dalen får ny tränare – Pixbo tappar båda sina: "Det handlar inte om ekonomi eller att han inte trivdes"

Mitt under SM-finalerna i Stockholm så meddelades det att Dalens tränare Linn Lundström skulle bli ny förbundskapten för Sveriges damlandslag. Hon hade nyligen genomfört sin första säsong som tränare för Umeålaget och den slutade med succé då klubben tog sig tillbaka till SSL.

Nu har Dalen utsett den tränarstab som ska leda laget kommande säsong i SSL. Tommy Larsson, som ifjol kamperade ihop med Lundström, kommer fortsätta som tränare. Vid sin sida får han Dalenprofilen Fredrik Westling som kliver in som ny tränare. Westling gjorde nio säsonger i Dalen som spelare och har även tränat ungdomslag i föreningen.  

Tränaren lämnar efter SM-silvret

SM-finalisten Pixbo byter även de tränare nästa säsong. Patric Löfborg, som lett laget de två senaste säsongerna (ifjol ihop med Thomas Hammar Andersson), kommer kliva av sin roll då han fått en större tjänst på sitt jobb – det säger Pixbos elitansvarige Peter Runnestig till Expressen.

Löfborg bor och arbetar i Varberg och har pendlat till Mölnlycke i sin roll som Pixbotränare.

– Jag har vetat om att han har haft diskussioner med skolan så det här kom inte som en blixt från klar himmel, men vi hade så klart hoppats att han skulle bli kvar. Det gör man alltid. Det handlar inte om ekonomi eller att han inte trivdes, utan det är livet som kom emellan helt enkelt, säger Runnestig till Expressen.

Enligt tidningen kommer inte heller assisterande tränaren Joel Rauswall bli kvar då han ska ha fått ett "större landslagsansvar", något som gör att Pixbo står utan tränare i nuläget.

– Vi håller på för fullt och lyfter på varje sten. Det är ganska liten marknad som är kompetenta tränare till vår organisation. Orolig är väl fel ord men man vill gärna ha det klart så man kan gå på semester någon dag. Men det kommer att lösa sig, säger Peter Runnestig till Expressen.


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


 

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: