Foto: Per Wiklund
Omar Aldeeb

SSL-veteranen berättar om beslutet att flytta hem

ANNONS

Efter åtta år i Falun, vänder poängmaskinen Omar Aldeeb hem till moderklubben Strängnäs IBK.

Strängnäs åkte ut mot IBK Dalen i playoffserien efter en mycket kontroversiell händelse inför match tre. Nu har laget börjat värva spelare inför kommande säsong. En av spelarna de har värvat är SSL-veteranen och poängmaskinen Omar Aldeeb, som efter åtta säsonger i Falun vänder hem till moderklubben. Såhär beskriver Aldeeb sina tankar om att vara klar för Strängnäs. 

– Det känns bra tycker jag. Det är någonting som har vuxit fram hos mig under säsongen att jag ville spela i Strängnäs och det är skönt att det äntligen är klart, säger Omar Aldeeb till Innebandymagazinet

Aldeeb har Strängnäs som moderklubb och var en strålande spelare i herrarnas A-lag redan från första början. Han var med och spelade upp laget till allsvenskan från division 2 och var en ledande spelare i laget, innan flyttlasset gick till Falun. Han går vidare med att berätta varför det blev en återförening med Strängnäs. 

– Senaste tiden har jag inte haft den största glädjen för innebandyn och som sagt, jag är ifrån Strängnäs och jag ville hem. Sen såg jag hur det såg ut i kvalet och då såg jag att jag kanske kunde vara den sista pusselbiten för att Strängnäs ska gå upp och det är en utmaning jag vill vara med om. 

Aldeeb tillhörde Strängnäs säsongen 2016/17, men fick spela med Falun redan då genom en dubbellicens. Säsongen 2017/18 tillhörde han helt Falun och spelade totalt åtta säsonger för Falun. Han minns tillbaka på sin tid i Falun. 

– Oj det är väldigt mycket. Alla guldmedaljer är fina minnen. Alla grabbarna i laget som blivit vänner för livet, det är det jag minns. 

Säsongen 2021 / 2022 kom även Aldeebs bror Ahmad Aldeeb upp till Falun. Säsongen efter fick bröderna spela tillsammans och gjorde det i två säsonger, innan Omar flyttar hem till Strängnäs och Ahmad flyttar till Linköping. 

– Det var kul att få se honom utvecklas och jag tycker att han gjorde det bra när han fick chansen. Så det var bara kul och även kul att vara i samma stad som honom och umgås med honom även utanför innebandyn.

Aldeeb har haft en fin sejour i Falun. I sin första match med Falun i SSL, gjorde han tre poäng (2+1). Totalt blev det 338 poäng (155+183) på 193 SSL-seriematcher och 77 poäng (41+36) på 68 SM-slutspelsmatcher. Han vann totalt sju SM-medaljer (4 guld, 3 silver), en Champions Cup guld och var med och vann herrarnas första guldmedalj i Svenska Cupen säsongen 2022/23, där de besegrade Kalmarsund med 2-10. Aldeeb beskriver vad han tar med sig från sin tid i Falun till Strängnäs. 

– Jag tänker väl en vinnarmentalitet och jag tar även med mig rutin från stora matcher. Jag tycker att jag var bra i Faluns stora matcher och hoppas att jag även kan vara det i Strängnäs i framtiden. 

Aldeeb avslutar med vad han kan bidra med till Strängnäs kommande säsong. 

– Samma sak som jag bidrog med i Falun. Fart under fötterna, mycket poäng, kunna hjälpa de yngre kanske och vara en förebild på något sätt. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: