Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Elina Derwik - “En av Skånes främsta innebandytalanger”

ANNONS

Efter att ha spelat med dubbellicens mellan FBC Engelholm och Malmö FBC, står det nu klart att Elina Derwik kommer att spela för Malmö nästa säsong.

18-åriga Elina Derwik är 100% klar för Malmö. Efter att ha spelat med en dubbellicens mellan division ett laget FBC Engelholm och Malmö FBC, står det nu klart att Derwik till 100% kommer tillhöra Malmö säsongen 2024/25. 

– Det är såklart jätteroligt. Jag har trivts bra i Malmö och i laget sen första dagen jag kom dit och började träna där. Jag är tacksam över chansen som jag har fått och det ska bli kul och jag ser fram emot nästa säsong, säger Elina Derwik till Innebandymagazinet. 

Under sin säsong med dubbellicens har Derwik fått spela 15 matcher för SSL-klubben, men spelat de flesta matcherna i säsongen för Engelholm. Hon beskriver känslan att till 100% få tillhöra Malmö. 

– Det känns jättekul verkligen. Föreningen är bra och laget är jättebra. Det finns en jättebra gemenskap i laget och att få fortsätta att växa in i SSL känns jättekul. Jag tror att med bättre förutsättningar hoppas jag kunna få en bättre roll i laget och att kunna bidra ännu mer på planen än jag gjort tidigare. 

Derwik har tidigare tillhört moderklubben Engelholm, där hon har varit i hela sin karriär. Senaste två säsongerna har hon fått chansen i A-laget, där hon stått för en väldigt fin poängskörd. 39 poäng (17+22) på lika många matcher i damernas division 1 och 60 poäng (31+29) på 50 juniorallsvenskan-matcher. Inför föregående säsong, sågs hon enligt Malmös assisterande tränare Marcus Hedlund som “en av Skånes främsta innebandytalanger”. 

– Jag tar med mig allting skulle jag säga. Det var i Engelholm allt började och jag har spelat där i tio år nu. De har lärt mig allt jag kan och jag tar med mig allt det till Malmö. 

Hon går vidare med att berätta vad hon har för förväntningar inför sin första riktiga säsong för Malmö. 

– Framförallt att växa in i rollen som SSL-spelare. Det är viktigt att man vågar ta för sig, vilket inte varit helt lätt att göra när man inte har varit där till 100%. Men nu hoppas jag på att jag kan bara bli ännu bättre och få en större roll i laget. 

Slutligen berättar Derwik vad hon kan bidra med till sitt nya lag. 

– Jag är fortfarande under utveckling, men jag vill bidra i alla delar ute på planen. Sen hoppas jag att min spelförståelse och målmedvetenheten ska få mig att kunna hjälpa laget med att bli ännu bättre och komma högre upp i tabellen. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: