Malmö FBC vann mot Kalmarsund

Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Malmö FBC, som vann hemma mot Kalmarsund med 3-2 (0-0, 2-0, 1-2) i Superligan dam på lördagen.

– Så klart flera saker som gjorde att vi kunde vinna matchen men framförallt spelade vi väldigt kontrollerat. När vi ägde bollen spelade vi smart och med stort tålamod. En väl genomförd match av tjejerna, tyckte Malmö FBC:s tränare Patric Johansson, efter matchen.

Första perioden blev mållös. Malmö FBC startade andra perioden bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Maja Ekström och Isa Burgstaller. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Al? Beta? Uríková göra 2-1 för Kalmarsund.

Malmö FBC utökade ledningen på nytt genom Ellen Rasmussen efter 7.22.

Dominika Buczek reducerade förvisso, men närmare än 3-2 kom inte Kalmarsund.

Förlusten var Kalmarsunds femte uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Malmö FBC på åttonde plats i tabellen, medan Kalmarsund är på nionde plats.

I nästa match, fredag 8 mars 19.00, har Malmö FBC IBK Lund hemma i Baltiska Hallen, medan Kalmarsund spelar borta mot Åkersberga IBF.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora