#IBSILLY
Foto: Magnus C Lydahl
SSL (Herr)

Den jagade supertalangen om valet av Falun

ANNONS

Jonathan Berglund är klar för spel i Falun till nästa säsong och för Innebandymagazinet berättar han om sitt val.

Han är en av Sveriges största och mest eftertraktade talanger. Jonathan Berglund har länge ryktats ta steget upp till SSL och nu är det alltså klart att han gör flytten från Skälby till Falun. 

– Det känns skitkul, en stor och mäktig förening som jag kommer trivas i. Jag har varit i kontakt med Faluns sportchef i nästan tre år så vi har väl hunnit bygga en bra relation och efter säsongen med Skälby så kände jag att det var läge att byta klubb till Falun, och att få göra det tillsammans med min vän Daniel Kalentun skadade inte, säger Jonathan Berglund till Innebandymagazinet. 

Berglund säger också att det fanns flera intressanta klubbar men att den historia Falun och Skälby har med varandra, där Falunspelarna Casper Backby, Alexander Galante Carlström och Simon Berg tidigare representerat Skälby, var en del i hans beslut. 

– Det fanns såklart lag som hörde av sig och som var intressanta, men jag fick en bra känsla för Falun ganska fort och historien Falun och Skälby har tillsammans vill jag fortsätta bygga på, säger Berglund. 

Den senaste säsongen har Berglund stått för 59 poäng i allsvenskan norra och för det blev han framröstad som årets bästa center i serien.  

– Väldigt bra faktiskt både för mig och laget. Jag vet inte om jag är en poängspelare men det gick bra poängmässigt för mig och det var kanske där jag hjälpte laget mest. Topp 5 i allsvenskan med Skälby får väl summera säsongen ändå, vi var väldigt nöjda, säger Berglund. 

Utöver alla framgångar med Skälby har Berglund också vunnit guld i U19-VM och blivit uppkallad till ett A-landslagsläger. Han själv tror också att flytten upp till SSL kommer vid helt rätt tidpunkt. 

– Man vet ju aldrig, men det tror jag absolut. Falun är ett lag med bra spelare överallt så det är bara positivt för mig, det gäller att jag tar nästa steg i min utveckling och det kan många spelare/tränare i Falun hjälpa mig med. För mig är det ett steg mot landslaget också som alltid är ett mål att spela i.

Inför nästa säsong ser han fram emot att komma till ett hungrigt och revanschsuget lag efter att Falun missade årets SM-final, då de åkte ut i semifinalen mot Pixbo. Det är väldigt tydligt att han går till Falun för att vinna SM-guld. 

– Jag trodde nog att jag skulle komma till ett lag som nyss tagit SM-guld men det gör mig bara mer motiverad att komma till Falun efter deras uttåg i semin, jag ser bara framemot det och jag känner mig redan välkommen. Ska bli väldigt kul att få spela med spelare som tillhör toppen i världen. Personligen vill jag fortsätta ta för mig och använda min fart med boll och kunna vara bra i 1 mot 1 i högsta serien också. Jag vet inte hur de är att spela i SSL men jag ska se till att vara så redo som möjligt för att vara så bra som möjligt. Det är svårt att undvika att jag byter till Falun för att vinna guld så såklart ska vi spela dom stora och viktiga matcherna. 

Vilken roll han kommer att spela för Falun framöver kan han inte riktigt svara på. Något som i alla fall är tydligt är att Berglund är en väldigt motiverad spelare som vill vara med och bidra och visa varför han beskrivs som en av Sveriges största talanger. 

– Jag har inte riktigt bett om någon rollbeskrivning men såklart vet jag på ett ungefär. Jag har varit tydlig med att det är upp till mig och visa att jag förtjänar en plats och roll som jag är nöjd med. Jag hoppas såklart kunna vara väldigt bidragande i Falun dom kommande åren.

Berglund nämnde ovan att ett av målen med flytten till Falun var att komma med i landslaget och bara några dagar efter intervjun så blev han sensationellt uttagen till landslagets läger i slutet av maj. 

 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: