#IBSILLY
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Emil Lundmark blir Falun trogen: "Ska bli riktigt kul"

ANNONS

Efter ett års rykten om flytt till Pixbo, står det klart att Emil Lundmark blir Falun trogen med ett nytt två-års kontrakt.

Efter en tids rykten om en flytt till Pixbo, står det klart att den 25-årige anfallaren Emil Lundmark stannar i Falun. Innan månadsskiftet, gick Falun ut med på sin hemsida att de hade kritat ett nytt två-årskontrakt med allroundanfallaren. Han berättar om sina känslor att få vara kvar i Dalaklubben i två ytterligare säsonger. 

– Det känns bara bra. Det ska bli riktigt kul och det känns bra, säger Lundmark till Innebandymagazinet och fortsätter

– Jag trivs jättebra i laget och i staden och jag är sugen på att få vara en del av generationsväxlingen som kommer att komma kommande år och att få fortsätta att sätta Falun högst upp på innebandykartan. Att få vara med i den nya generationen som ska leda Falun känns inspirerande. 

Lundmark är inte den enda i släkten som har spelat eller som i dagsläget spelar för klubben. Hans morbror Andreas Lundmark representerade Falun säsongen 04/05 till säsongen 06/07. Idag spelar både Emil och hans lillebror Malte i laget. När Emil kom till Falun säsongen 19/20, var hans lillebror redan en etablerad spelare i laget och som hade börjat ta SSL med storm och öst in poäng redan från början. De var sedan med och tillsammans spelade hem Faluns sjätte och sjunde SM-guld 2021 och 2022. Han berättar om hur det har varit att få spela med brorsan i samma lag. 

– Det har bara varit kul. Det har varit rätt många år nu och det har blivit naturligt. Men det klart att det är magiskt liksom. 

På vilket sätt är det magiskt? 

– Vi har ju båda två kämpat för det sedan vi var små och vi har spelat många matcher tillsammans på gatan och sen hamnar vi i samma klubb som vi båda har följt länge. I och med att vi har haft släkt som har spelat i laget och på det sättet är det magiskt liksom. 

Förra säsongen slutade lite av en besvikelse för Falun, som åkte ut i semifinalen mot silvermedaljörerna Pixbo efter 4-2 i matcher, efter att ha varit med i sju raka SM-finaler (fyra guld, tre silver). Lundmark förklarar vad han tror att de behöver göra för att komma tillbaka till finrummet igen. 

– Vi behöver en nytändning kanske. Att få in en liten ny energi, som vi har fått i lite nya gubbar och även det klart att vi inte ville åka ut i semifinalen, men när väl säsongen börjar, så tror jag inte att det kan vara helt fel av att ha fått en käftsmäll. Det är hårt jobb som krävs och att vi kommer att ha en stor vilja. Om vi kan utveckla alla delar lite grann, så tror jag att detta kan bli jättebra. 

Nyförvärv har det blivit till klubben. Bland annat har Falun plockat in Kalmarsunds tidigare målvakt Kalle Bending-Sörling och unge backen Daniel Kalentun från Pixbo. Men Lundmark får frågan om hans egna förväntningar inför kommande säsong. 

– Lite samma där. Lite ny energi. Jag hade en lite strulig säsong med dels en skada som stoppade en ganska lång del av säsongen och lite annat utanför som gjorde att innebandyn inte var det viktigaste, så jag är mer laddad än någonsin inför kommande säsong. 


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: