Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Ahmad Aldeeb öppnar upp om tiden i Falun

ANNONS

Ahmad Aldeeb är den andra brodern Aldeeb som lämnar Falun. Men till skillnad mot Omar, väntar nu SSL-spel för Linköping

Förra veckan stod det klart att stjärnan Omar Aldeeb lämnar Falun och återvänder hem till moderklubben Strängnäs IBK. Nu står det klart att även lillbrorsan Ahmad lämnar Falun, men det blir fortsatt SSL-spel i Linköping. Han beskriver sina tankar över att vara klar för Linköping. 

– Jag tycker att det känns jäkligt bra faktiskt. Jag är väldigt exalterad och är förväntansfull över vad som komma skall. Vi fick inte avsluta säsongen som vi ville här i Falun tyvärr, men jag är förväntansfull över mitt nya äventyr i SSL, säger Ahmad Aldeeb till Innebandymagazinet. 

Säsongen tog slut i semifinalen mot Pixbo. Där Mölnlyckelubben besegrade Falun med 4-2 i matcher. Nu väntar ett nytt SSL-äventyr för Aldeeb i Linköping. 

– Sen den första kontakten de tog, så har allting runt omkring känts bra. Med visionen, sportchefen och allting. Hur proffsigt allting har varit och jag tyckte att jag fick en bra bild av hur de vill använda mig och hur framtidsvisionerna ser ut. Det känns som att det är något fint och ännu bättre på gång i Linköping som jag tror på och jag tror på projektet och jag känner att jag vill vara med på det tåget. 

Aldeeb är inte den enda spelaren med SSL-merit som Linköping har värvat under slutspelstiden. Tidigare hade Östgötarna värvat poängmaskinen Melker Hemmingberg från Jönköping, som valde att vända hem efter SSL-spel i Falun och JIK. De spelade dessutom tillsammans i Falun säsongen 2021 / 2022, där båda var med i herrjuniorerna. 

Aldeeb kom upp till Falun genom dubbellicens 2021 / 2022, när han producera massa poäng för Strängnäs i Allsvenskan. Dubbellicens hade även brorsan Omar säsongen 2016/17, innan han säsongen 2017/18 blev 100% klar för Falun. Säsongen 2022/23 fick Ahmad chansen i SSL, där han totalt gjorde 28 poäng (13+15) på 50 SSL-matcher. 

– Det har varit upp och ner liksom. Det har varit motgångar, det har varit guld och jag har trivts väldigt bra i laget. Jag har inget ont att säga om någon i laget, utan jag har trivts väldigt bra i laget och i staden. Jag var med och vann två guld förra säsongen. Champions Cup och Svenska Cupen och så torskade vi SM-finalen förra året (mot Storvreta). Sen har jag också haft motgångar på det personliga planet också, då jag inte har fått den speltiden som jag önskat. Men i det stora hela så tar jag med mig det som erfarenhet härifrån alla träningar och alla de stora matcherna som jag har fått uppleva på sidan och på plan, som jag tar med mig som erfarenheter. Men som sagt, motgångar för laget, motgångar för mig, men även guld.

2022/23 fick Aldeeb också chansen att spela med brorsan Omar. Han berättar om känslan att få spela med storebrodern. 

– Jo det var kul de matcherna vi fick. Vi fick inte jättemycket matcher ihop, men vi fick väl en del och det var kul och vi hittade varandra på plan. Vi tänker väl ganska lika på plan. Så det var inga problem så. Vi båda är ganska raka på mål och vi gillar att använda farten i fötterna, så vi passade bra ihop tycker jag. 

Vad tar du med dig från din tid i Falun in till Linköping? 

– Som sagt, jag har sparrat med de bästa varje dag och jag har fått uppleva vad som krävs för att vinna stora titlar och hur mycket man behöver lägga ner. Jag har fått lära mig massor och det är bara en vinnarkultur här i Falun, som man förhoppningsvis ska försöka få med sig. 

Aldeeb avslutar med vad han kan bidra med till sin nya klubb. 

– Jag hoppas att jag kan bidra med fart under fötterna, lite oförutsägbarhet i offensiven och poäng. Jag är en poängspelare och det vore fel om jag inte gjorde poäng. Jag vill ändå bidra med att göra mål och assist och hjälpa klubben att vinna fler matcher. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: