Foto: Bejto Demiri
#ibsilly

Två spelare in och en lämnar Kalmarsund

ANNONS

Kalmarsunds damer har varit väldigt aktiva under silly season så här långt.

För drygt en månad sedan var Innebandymagazinets sillybloggare Mr. Silly först med att avslöja att Rikke Ingebrigtsli Hansen kommer lämna Pixbo efter fem år i klubben. När den norska supertalangen värvades 2019 till Pixbo så slogs det på stora trumman. Dåvarande huvudtränare Per Tjusberg sa bland annat:

“Rikke är en av de mest spännande unga spelare i innebandyvärlden just nu. Med en otrolig speed, spektakulär teknik och en ständig vilja att bli bättre kommer hon att vara en attraktion i SSL redan från första matchen”

Efter fem säsonger så kan Ingebrigtsli Hansen summera sin tid i Pixbo med 159 matcher i serien och slutspel och totalt 156 poäng fördelat på 79 mål och 77 assist. Enligt Mr. Silly så blev det ingen plats över för Ingebrigtsli Hansen kommande säsong på vänsterkanten. Han skrev följande:

“Pixbo har redan värvat in två schweiziskor och värvningen av Isabelle Gerig gör att laget nu har tre bra rightare i just Gerig, Löfborg samt Stenberg. Något som gör att Rikke Hansen blir överflödig och enligt mina källor kommer hon att hamna i Kalmarsund eller Falun”  

Nu bekräftar den norska landslagsstjärnan att hon lämnar Pixbo och hon skriver bland annat så här på sin Instagram:

"Allting i livet har sitt slut, och jag har nu valt att gå skilda vägar med mitt Pixbo.
Då jag var 14 år fick jag provträna med Pixbo SSL dam för första gång, en stor grej för en liten tjej från Norge. Direkt efter visste jag att min dröm var att en dag få kalla Wallenstamhallen min hemmaplan.

Efter 5 år gick min dröm i uppfyllelse, och 10 år och 200 matcher senare har jag nu tagit min karriär hittills tuffaste beslut. Ibland måste man ta jobbiga val för att känna rättvisa mot sig själv.

Min resa i Pixbo har innehållit många upp och nergångar. Ibland har jag haft känslan av medgång, förtroende och lycka, medans jag andra gånger har funderat över hur mycket man är villig att utsätta sig själv för som idrottare.
Jag är ändå stolt över att jag har vågat vara mig själv hela vägen, oavsett"

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet är det Kalmarsund som har vunnit kampen om den norska stjärnan och att hon kommer att presenteras inom kort. Kalmarsund har även presenterat sitt fjärde nyförvärv efter Sara Stankova, Michaela Kubeckova och Linnea Eos nyligen. Det är ingen mindre än Endres tidigare målvakt Ellen Westberg, som skrivit på ett treårskontrakt.  

— I Ellen får vi in en målvakt med stor potential och stort driv för sin egen utveckling. Ellen har redan byggt på sig rutin från SSL och är med i Guldsteget. Tillsammans med Thea kommer Ellen utgöra ett oerhört vasst målvaktspar inför nästa säsong, säger tränare Viktor Sheffield till lagets hemsida

Ellen Westberg om beslutet:

— Beslutet föll till slut på Kalmarsund då jag har fått ett professionellt bemötande från start. Det känns som vi delar samma målbild och jag tror att jag kommer få rätt förutsättningar för att ta nästa steg i karriären.

Samtidigt som klubben presenterade Westberg tackade man även av den egenfostrade Emmy Jämtin som lämnar efter fem år i A-laget och 100 matcher där hon gjort 25 poäng fördelat på 15 mål och 10 assist. Enligt Ölandsbladet så sade Jämtin själv upp sitt optionsår med klubben och att hennes elitkarriär nu är avslutad.    

– Jag valde att bryta det, för jag känner mig klar. Jag har pratat med FBC och de ville att jag skulle vara kvar, men jag är säker på min sak, säger 24-åringen till tidningen och fortsätter:

– Jag har haft problem med ryggslutet och sedan har det varit tufft med speltid. Jag har verkligen känt att jag försökt, men det har varit en jobbig säsong. Därför känns det rätt att lägga ner elitkarriären nu och kanske spela senare för skojs skull.

Rikke Ingbrigtsli Hansen är inte den enda spelaren som Mr. Silly har placerat i Kalmarsund han har även skrivit att Lisa Svarfvar är så gott som klar, Att Ellen Bäckstedt inte bestämt sig om det blir Kalmarsund eller en fortsättning i Endre och att Rönnbys Sofia Mittentag också är ett väldigt hett rykte. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: