#ibsilly-nytt
Foto: Bosse Grängsjö och Per Wiklund
Mr. Silly
Massa nya stjärnrykten och senaste nytt om nästa förbundskapten
ANNONS

Heta rykten om flera SSL-stjärnor och senaste nytt om Sveriges nya förbundskapten.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjort stor succé med sin höga träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt.

Vi befinner oss just nu i de bästa av tider och då tänker jag inte enbart på alla kvalspel och slutspel. Det är så klart två stora bidragande orsaker men framförallt så har ju majoriteten av alla lag spelat färdigt och under tiden som spelarna har semester så är det bråda dagar för alla sportchefer som ska försöka övertrumfa varandra med den ena nyförvärvet bättre än det andra. 

Det florerar just nu massor av heta rykten så klart så jag tänkte att jag skulle gå igenom vad det snackas om bakom kulisserna. En del av mina senaste rykten har bekräftats har jag sett och en del kommer att komma igen här igen med lite nya intressenter som dykt upp. Så håll i er nu kör jag på.

Precis som senast börjar jag med ryktet om nästa förbundskapten i svenska damlandslaget. Jag hade uppgifter på att Linn Lundström var huvudspåret och hon är fortfarande högaktuell. De senaste uppgifterna är att förbundet definitivt vill ha en kvinnlig förbundskapten och det har kommit upp en till kandidat till Linn. Det är den tidigare U19-förbundskaptenen Camilla Granelid, som enligt mina källor också haft ett introduktionsmöte med landslagschefen, precis som Lundström. Finns även möjligheten att båda två dyker upp i någon kombinerad roll. 

Kalmarsunds herrar var också ute på tränarjakt senast och jag hade då rykten om att Ulf Hallstensson var ett alternativ. Enligt mina källor är han inte det längre utan Kalmarsunds huvudspår har varit Andreas Harnesk. Men som bekant är han ny förbundskapten för finska damlandslaget så det blir inte heller han som tar över. Däremot så säger mina källor att han troligtvis kommer få en mindre roll i ledarstaben. 

Flera tränaruppgifter är att Faluns damtränare Eric Björk kommer sluta i damlaget men ta över Thomas Holmgrens roll i herrlaget.

Sedan blir det ett litet kärlekstema på kommande rykten då det gäller par som är på väg att flytta på sig eller återförenas. 

Jag avslöjade redan i mitten av december att Moa Gustafsson och Emil Lundmark var på väg till Pixbo. Det är ett rykte som fortfarande är högintressant och enligt mina källor är det väldigt nära nu. 

Jag stannar kvar i Falun och hos Moa men byter till Jakobsson. Jag nämnde i förra inlägget att hon troligtvis lämnar Falun. Enligt mina källor är det klart att hon flyttar hem till Västervik och att spel i moderklubben kan bli aktuellt om klubban inte åker upp på hyllan. Jag läste något om att hennes pojkvän Emil Nilsen ryktades tillbaka till Jönköping. Men enligt mina Falunkällor kommer han att stanna kvar även kommande säsong då han har ett år kvar på kontraktet. Efter det säger sedan mina källor att han och bästa kompisen Linus Holmgren kommer att flytta till Schweiz för ett proffsäventyr. 

Det verkar bli en tung silly season för Falun för enligt mina källor är det klart att Lisa Svarfvar kommer att lämna för Kalmarsund och återförenas med pojkvännen Victor Wettergren, som gjort succé i smålandsklubben efter flytten från Falun.

Om vi lämnar kärleken men klamrar oss fast vid kärlekens färg så går det mycket rykten om Pixbo just nu. 

Förra säsongen berättade jag att Moa Andersson antagligen skulle flytta hem till Stockholm efter denna säsong och det är fortfarande något som är aktuellt enligt mina källor. Vidare har jag berättat om att Caroline Adelöw och Cajsa Elm kan lägga klubban på hyllan. Pixbo har redan värvat in två schweiziskor och värvningen av Isabelle Gerig gör att laget nu har tre bra rightare i just Gerig, Löfborg samt Stenberg. Något som gör att Rikke Hansen blir överflödig och enligt mina källor kommer hon att hamna i Kalmarsund eller Falun. Nyuppflyttade akademispelaren Selma Albertsson ryktas också vara på väg efter mer speltid i allsvenskan där Lindome eller Lillån har visat sitt intresse. Men enligt färska uppgifter är det troligast att hon hamnar i Partille. 

Mira Markström har ju länkats samman med Pixbo om Jönköping skulle missa att kvala sig upp till SSL. Det har de ju gjort som bekant men enligt mina källor så kan Pixbo bli blåsta på prestigevärvnigen. Warbergs unga nyförvärv och kompisar till Markström i laget har gjort att även Warberg är ett minst lika hett alternativ.    

Mora klara sig kvar i SSL på håret så de är på värvarjakt. Enligt mina utländska källor så är Mora på jakt efter både spelare från Finland, Schweiz och Tjeckien. 

Några som redan har värvat från Schweiz är Endre i en förhoppning att få behålla sin storstjärna Ellen Bäckstedt. Enligt mina källor så har inte Bäckstedt bestämt sig än vad hon vill göra utan hon lyssnar runt bland flera lag där Kalmarsund och en fortsättning i Endre nämns som de hetaste alternativen.

Nu är jag tillbaka i gamla synder och avslutar med det hetaste ryktet av dem alla eller rättare sagt med den mest jagade spelaren denna silly season på damsidan. Sofia Mittentags kontrakt går ut och efter succén i Rönnby är i princip varje SSL-lag intresserade av hennes tjänster. Just nu har jag ingen info om vilken klubb som är mest aktuell men jag har hört lite lösa påståenden om att en fortsättning i Rönnby eller en flytt till Thorengruppen ska vara på tapeten. 

Det var en hel radda av nya härliga rykten och jag har flera på lager. Men jag sparar dem ett tag och återkommer snart igen med senaste nytt från sillyns underbara värld.  

 


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: