#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Mardrömsbesked - fyra spelare lämnar Falun och en ny in

ANNONS

Falun fick ett väntat mardrömsbesked från landslagsstjärnan Moa Gustafsson.

Ryktena har varit många under vintern och våren om landslagstjärnan Moa Gustafsson. Innebandymagazinets sillybloggare Mr. Silly avslöjade i december att Gustafsson och hennes pojkvän Emil Lundmark var på väg till Pixbo, uppgifter som sedan bekräftades. 

Sedan började det cirkulera nya rykten om Gustafsson för någon vecka sedan att hon var på väg till Västerås Rönnby istället. Då kom Mr. Silly med nya avslöjande uppgifter att övergången till Rönnby var muntligen klar men att den ändå inte skulle bli av på grund av att Gustafsson skulle ha dragit av korsbandet. Mr. Silly skrev bland annat så här. 

“Jag gick ju ut tidigt med att Moa Gustafsson var på väg till Pixbo tillsammans med pojkvännen Emil Lundmark. Nu har de båda gjort en U-sväng. Enligt mina källor så kommer Lundmark stanna kvar i Falun en säsong till. Moa var muntligen klar för Västerås Rönnby men sedan kom hennes skada. Utåt sett har det inte rapporterats om hur allvarlig hennes skada är. Men enligt mina källor ska Moa nu fått reda på att korsbandet är av och därför kommer hon nog också att stanna kvar i Falun"

Uppgifter som åter igen visade sig sanna då Emil Lundmark skrev på ett nytt tvåårsavtal med Falun och Gustafssons korsbandsskada har nu också bekräftats. 

 – Tyvärr är Moa en i raden av korsbandsskador. Hon ska opereras här i vår och sen får man ju räkna med en tio–elva månader innan hon kan vara tillbaka i spel, säger sportchef Johan Fahlström, till Falu Kuriren

Med tanke på att Lundmark skrev på ett tvåårskontrakt och med Fahlströms besked om framtiden för Gustafsson är nog även ett nytt tvåårskontrakt för Gustafsson sannolikt. 

– Vi tvekar inte inför att förlänga avtalet med knäskadade spelare. Det ska finnas en trygghet för båda parter. För Moa att hon har en klubb som väntar på henne, och för vår del en längre horisont än 2024/25. Hårda fakta är ju att Moa knappast kommer att spela särskilt mycket i vinter.

Det står även klart nu att klubbikonerna Emma Lundmark och Emelie Björklund lämnar Falun. Duon började spela med Falun redan på 00-talet men har inte spelat så mycket denna säsong på grund av knäskador. 

Två spelare med pågående kontrakt har också bekräftats att de lämnar Falun och även här är det uppgifter som Mr. Silly var först med att avslöja. Lovisa Åström flyttar till Västerås och Moa Jakobsson pausar karriären. Mr. Silly skrev följande för några veckor sedan:

“”En annan spelare som är korsbandsskadad i Falun är Lovisa Åström och trots att hon har ett år kvar på sitt kontrakt kommer hon att flytta iväg och hör och häpna, även där är det Rönnby som är slutdestinationen" 

“Jag stannar kvar i Falun och hos Moa men byter till Jakobsson. Jag nämnde i förra inlägget att hon troligtvis lämnar Falun. Enligt mina källor är det klart att hon flyttar hem till Västervik och att spel i moderklubben kan bli aktuellt om klubban inte åker upp på hyllan”

Uppgifter som bekräftas av sportchef Fahlström i en annan artikel med Falu Kuriren

– Lovisa kommer att flytta till Västerås av personliga skäl och fortsätta sin rehabilitering där, sen får vi se var hon spelar. Men jag känner ingen stress. Av de spelare som sitter på utgående kontrakt är vi överens eller nästan överens med tre–fyra stycken. Sen kommer det komma in nåt nyförvärv som det ser ut i dagsläget.

Ett av nyförvärven som Fahlström pratat om har presenterat och det är Elin Dominicus som är klar. Så här skriver Falun på sina sociala medier:

“Elins innebandyresa började i IBF Falun och nu har hon valt att återansluta till moderklubben. Detta efter en treårsresa till Umeå tillsammans med RIG Umeå där hon pluggat på gymnasiet. Hon kommer att bli en viktig kugge till nästa säsongs lagbygge”


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


 

   

 

Den här artikeln handlar om: