<script type="text/javascript" src="https://innebandy.bbvms.com/p/innebandy_instream_player/c/5880594.js" async="true"></script>
Foto: Per Wiklund
Mr. Silly
Mr. Silly med nya rykten från SSL och allsvenskan
ANNONS

Innebandymagazinets #ibsilly-bloggare med det senaste i ryktesvägen från de två högsta serierna.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjort stor succé med sin höga träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt

Vi befinner oss just nu precis utanför epicentret av årets silly season. Den pågår för fullt men den kommer att explodera nästa vecka efter att SM-finalen är avgjord och säsongen officiellt är över. 

Jag har en del nya uppgifter och rykten samt att det har hänt en hel del med gamla rykten som gjort en U-sväng och tagit ny riktning. 

Jag kan börja med den största övergången som redan är ute men som jag vetat om ett par dagar. Omar Aldeeb är påskriven och klar för en comeback i Strängnäs. Måste vara en av de största värvningarna i allsvenskans historia på herrsidan efter Kim Nilsson. 

Lite roligt i sammanhanget är att jag läste Innebandymagazinets kamikazetipning av allsvenskan i helgen, där det hintades om att Strängnäs gjort en stor värvning. Sedan tog det inte många timmar innan Omar Aldeeb och Falun gick ut på sina sociala medier med att han lämnar och Strängnäs la upp på sina att de värvat en spelare.

Förra veckan hade jag tema på spelare som flyttade för kärlekens skull och temat för denna blogg blir istället korsbandsskador med lite inslag även av förra veckans tema. 

Sandra Boric Svärd har ju ryktats i ett par år att hon ska flytta till Göteborg där pojkvännen finns. Men på grund av hennes tråkiga korsbandsskada så blir det ingen flytt utan hon väljer att stanna kvar i Umeå och Thorengruppen för att rehabilitera sin skada. 

Jag gick ju ut tidigt med att Moa Gustafsson var på väg till Pixbo tillsammans med pojkvännen Emil Lundmark. Nu har de båda gjort en U-sväng. Enligt mina källor så kommer Lundmark stanna kvar i Falun en säsong till. Moa var muntligen klar för Västerås Rönnby men sedan kom hennes skada. Utåt sett har det inte rapporterats om hur allvarlig hennes skada är. Men enligt mina källor ska Moa nu fått reda på att korsbandet är av och därför kommer hon nog också att stanna kvar i Falun. 

En annan spelare som är korsbandsskadad i Falun är Lovisa Åström och trots att hon har ett år kvar på sitt kontrakt kommer hon att flytta iväg och hör och häpna, även där är det Rönnby som är slutdestinationen. 

Om vi stanna kvar i Rönnby för en stund så har jag tidigare berättat om att Alma Karlssons och Sofia Mittentags framtid är oviss. Senaste nytt där är att Karlsson sökt skola och om allt går enligt planerna blir det en flytt och spel med antingen Pixbo eller Warberg. Mittentag har ju varit bänkade en del i semifinalen och hon kommer endast vara kvar i Rönnby om de får en ny tränare som tror på henne. Annars är det fortfarande Thorengruppen som gäller samt att även Kalmarsund är med i bilden. 

Mira Markström har det snackats en hel del om redan och där har det hänt lite nytt sedan senast. Enligt mina källor så har hon två alternativ kvar. Det ena är att hon stannar kvar i Jönköping men skriver en dubbellicens med Pixbo. Den andra är att hon återförenas med kompisen Emma Thorsson i Warberg. Enligt mina uppgifter är det ett jämnt lopp mellan dem två men att Warbergspåret leder med en noslängd på ett målfoto. 

Fortsätter med senaste nytt från gammalskåpmat. Förra säsongen hade jag väldigt bra uppgifter om att Moa Andersson skulle lämna Pixbo den här säsongen för att flytta hem till Stockholm igen. Men även där ska de ha skett en U-sväng nu och hon kommer att bli kvar i Pixbo. 

Någon annan med Göteborgsanknytning som också blir kvar i sitt lag är Sandra Hawerman. Hon kommer att stanna kvar uppe i Umeå och Thorengruppen.

Ellen Bäckstedt har ju varit en följetong under denna silly och hon har ju sagt att hon vill spela i ett topplag som har chansen att vinna ett SM-guld. Även där har det skett en lite U-sväng för enligt mina källor har hon tackat nej till alla topplag och just nu finns det bara kvar två alternativ och inget av dem är några guldkandidater. De två lagen är Endre och Kalmarsund och enligt mina uppgifter har inte Bäckstedt bestämt sig än utan hon vacklar fram och tillbaka. Slutgiltigt besked kommer dock att tas innan månadsskiftet. 

Ett nytt rykte är att den schweiziska U19-spelaren från Katowice-VM, Linn Larsson är på väg till Sverige. Enligt mina källor så försöker Thorengruppen värva rightbacken.

Sist men inte minst så avslutar jag där jag började fast tvärtom. Helt enkelt med en allsvensk spelare som är klar för SSL. Kanske inte av samma kaliber som Omar Aldeeb men likväl en väldigt intressant värvning. 

U19-spelaren Nathalie Gustafsson, född 05, öste in poäng i allsvenskan för Älvsjö och slutade på en andra plats i poängligan. Hennes framfart har såklart fått upp ögonen hos flera sportchefer i SSL. Enligt mina källor är det i alla fall minst fyra lag som vill värva henne och ett av dem som visat störst intresse och ligger bäst till är Rönnby. 

På återseende inom en snar framtid…


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Den här artikeln handlar om: