Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Lägger ner karriären efter finalförlusten

ANNONS

Pixboikonen har beslutat sig för att lägga klubban på hyllan efter en av sina bästa säsonger någonsin.

Efter fyra säsonger i SSL med Granlo BK och de åtta senaste säsongerna i Pixbo meddelar backgiganten Anton Fylke att karriären är över. 34-åringens sista match blev finalförlusten mot Storvreta i lördags. Så här skriver klubbikonen på sin Instagram:

När jag var liten grabb så drömde jag om att spela innebandy, drömmen stannade inte i Oxelösund där jag växte upp.

Via Sundsvall och Granlo hamnade jag tillslut i Göteborg där jag blev räv. Och här har jag stannat.

Idrott ger, och idrott tar. Idag tog den. Vi förlorade ett sm-guld. Elitidrott handlar om att vinna, och det har jag tyvärr inte gjort så mycket. Men idrott är så mycket mer. Idrott, och i mitt fall innebandy, har gett mig allt. På riktigt.

Idag tar min idrottskarriär slut. Jag kände tidigt denna säsongen att det var så det skulle bli.

Tack mamma och pappa för allt!
Tack Alicia och Sigge för att ni låtit mig leva min dröm!
Tack alla som på något sätt hjälpt mig på vägen.

Tack innebandyn! 

Totalt blev det 333 SSL-matcher i grundserien och slutspel för Fylke som han gjorde 125 poäng på fördelat på 54 mål och 71 assist. Sluta på topp är ingen underdrift för Fylke som stod för en av sina bästa säsonger någonsin under året, vilket även statistiken vittnar om. Under avskedssäsongen så tangera baktuffingen sitt personliga poängrekord på 16 poäng. Han satte dessutom nytt personbästa i både slutspelsmål och slutspelsassist med 3+4. Sedan fick han kröna sin karriär med ett SM-silver och ett Svenska Cupen-Guld. 

Tidigare lagkamraten och Pixboikonen Daniel Calebsson kommenterade följande på Fylkes inlägg:

"Din resa är unik och så imponerande. Från en ganska begränsad (ursäkta) spelare med bra inställning, till en ledare, pådrivare och komplett back som gör allt. Tacklar, sätter igång bollen, fyller på, gör mål (kors i taket) och offrar allt för sitt lag. Du ska vara stolt över dig själv och bara njuta av din ”pension”

Ett fan berättade även en anekdot om att han döpt en kär ägodel efter backgiganten:

“En av våra bästa rollspelare i modern tid! Jag vet inte hur mycket detta ger dig men vi har döpt vår robotdammsugare efter dig, han liksom du har vart en jävel på att städa😅 Tack för allt” 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: