Pixbo-Falun 5-3 (3-1 i matcher)
Highlights: Pixbo-Falun 5-3.
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Pixbo bara en vinst från SM-final, segerskytten: "Jag var sämst"

ANNONS

3-1 i matcher. Det är läget när Pixbo har skaffat sig matchboll mot Falun i semifinalserien, Mölnlyckelaget har nu tre chanser på sig att vinna ytterligare en match.

1 575 åskådare i Wallenstam Arena fick se hemmalaget få en drömstart. En fortsatt stekhet Felix Lanver gjorde två av de tre målen när Pixbo gick upp i en tidig 3-0-ledning i första perioden. 

Därefter skulle Falun sakteliga äta sig in i matchen och i mitten av tredje perioden var det kvitterat, 3-3. Spelmässigt var det fördel dalalaget, men då klev backen Anton Fylke fram och “från ingenstans” slängde iväg ett skott som ställde Falun-målvakten Santtu Strandberg. Oskar Weissbach kunde sedan göra 5-3 i öppen kasse, vilket blev slutresultatet.

– Jag var sämst på planen idag så det var skönt att göra något rätt i alla fall, säger segerskytten Anton Fylke till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Jag fick lite skit i andra perioden när jag inte sköt, så när jag fick det här läget i tredje perioden var det bara att försöka skjuta. Skönt att vinna men jag är lite irriterad över min egen prestation idag, det är för dåligt i en semifinal. 

Foto: Per Wiklund

Nästa match, där Pixbo har chans att avgöra, spelas på onsdag i Guide Arena, Falun.

– Det är fortfarande bäst av sju. Vi är lite närmare finalen men det är en match till vi ska vinna. Ny match på onsdag och det är bara att ladda om.

Läs även: Stjärnan kan missa resten av slutspelet

Se highlights i klippet ovan!


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Du kanske även vill läsa: EXTRA: Stjärnan kan missa resten av slutspelet Efter heta duellerna med brorsan: "Han slänger sig" Den här artikeln handlar om: