Foto: AC.Kårhag
#ibsilly

Landslagsspelare är klar för Malmö

ANNONS

Malmö har inlett denna silly season starkt och lagets tredje värvning är ett riktigt spännande namn.

Malmö började silly season med att värva in den fd U19-landslagsmålvakten Maja Lindsjö från Warberg. Nyförvärv #2 var en riktig prestigvärvning när man presenterade lokalkonkurrentens poängdrottning Emelie Rosenqvist, samtidigt som Lund spelade kvartsfinal. 

Nu har man värvat in en mycket spännande backtalang vid namn Sille Larsen. Sille spelade VM för danska U19-landslaget 2022 och förra året spelade hon VM i Singapore och var en av Danmarks bästa spelare. Nyligen ledde hon även Fredrikshavn till DM-guld. 

– Det ska bli spännande att spela för Malmö, jag ser fram emot att vara en del av laget nästa säsong. Jag hoppas att jag kan bidra positivt och utvecklas, säger Larsen till lagets hemsida

Jonas Morin från Elitgruppen om värvningen:

– Sille är välbekant för oss och laget då hon har tränat med oss flera gånger under de senaste tre säsongerna. Nu var det dags att ta steget fullt ut och spela i världens bästa liga, Svenska Superligan.

Redaktörens kommentar: Jag gillar Malmös värvningar så här långt. Jag tycker att skåningarna var en kaxig nykomling de första åren som vågade stå ut och gå sina egna vägar. De senaste åren har Malmö dock blivit gråa och tråkiga efter att flera profiler lämnat laget. Men nu anar jag lite nybyggaranda och alla tre värvningar känns väldigt fräscha. Larsen såg jag på plats både i Katowice och Singapore och det är en spelare som sticker ut. Hon har haft en brant utvecklingskurva och det ska bli väldigt intressant och se vad hon kan åstadkomma i SSL. Förra säsongen skrev jag att Dominka Buczek skull bli den mest spännande värvningen i SSL och det är väl inte riktigt samma magnitud på denna värvning. Men just nu är det denna silly seasons mest spännande värvning i SSL så här långt. Med andra ord ett oskrivet blad som antingen blir succé eller fiasko, där jag tror mest på det förstnämnda. Det är det som är så spännande med nya unga spelare från utlandet. Man vet aldrig riktigt hur det kommer att gå i världens bästa liga men man är väldigt nyfiken på att följa resan.   


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: