Lund-Pixbo 2-7 (0-2 i matcher, bäst av 5)
Video: Highlights från Lund-Pixbo 2-7.
Foto: Per Wiklund/Malmö FBC
SM-slutspel

Dubbla smällar för Lund - förlust och tappar stjärnan

ANNONS

Stjärnan saknades i kvartsfinalen, presenteras som nyförvärv av derbyrivalen.

Lund har fått en tuff start på kvartsfinalserien mot Pixbo. Efter 2-10-förlusten på bortaplan i match 1 blev det en ny klar förlust idag på hemmaplan med 2-7.

En som har saknats i båda matcherna är interna poängligavinnaren Emelie Rosenqvist. Idag meddelar lokalkonkurrenten Malmö att d värvar Rosenqvist till nästa säsong.

– Anledningen att jag väljer att vända hem till Malmö igen handlar främst om min egen utveckling. Jag känner att jag behöver något nytt och få utvecklas med nya idéer och tankesätt. Även den dialog jag haft med tränare om min roll och vad jag kan bidra med ger mig inspiration och en stor mängd motivation. Jag tror på den satsning som Malmö gör och vill gärna vara med på deras elittänkande och byggande för att komma ännu snäppet högre i tabellen, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

– Vi är tacksamma att få hem Emelie Rosenqvist till Malmö FBC igen som med sin erfarenhet från SSL är en pålitlig poänggörare samt en pådrivande matchvinnare. De egenskaper Emelie besitter ser vi som en del av det DNA vi vill ha i Malmö FBC. Med en kravställning och vilja att varje dag bli bättre både på individ- och lagnivå. Jag ser med stor tillförsikt fram emot kommande säsong i den resa vi i Malmö FBC gör, säger Jonas Morin från Malmös sportgrupp.

Se highlights från Lund-Pixbo 2-7 i klippet ovan.

“Vi får en bra start med en 4-1-ledning efter första perioden vilket gör att vi kan spela lite på resultatet och fortsätta ha tålamod. Tycker vi gör det väldigt bra. När väl Lund kom igenom försvaret så spelade Lara (Heini) riktigt bra och tog det mesta idag. Totalt sett över 60 minuter gör vi en bra prestation. Med denna segern kan vi nu fira påskafton på bästa sätt.” - Pixbos tränare Daniel Hansson.


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Du kanske även vill läsa: Malmös analys: "För låg nivå vid fel lägen" Jämnt mellan Thorengruppen och Kalmarsund i första kvartsfinalen Segrade i första kvartsfinalen – efter tung start: "Får vara tacksamma"
Pelle Alvin om första matchen mot Falun: "Skakig förstaperiod"
Pelle Alvin om första matchen mot Falun: "Skakig förstaperiod"
Så fixade Mora nytt kontrakt: "Förtjänta att kalla sig SSL-spelare" Den här artikeln handlar om: