Video: Highlights från Moras sista match denna säsong.
Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Dam)

Så fixade Mora nytt kontrakt: "Förtjänta att kalla sig SSL-spelare"

ANNONS

En stark avslutning på säsongen gjorde att KAIS Mora fortfarande är ett SSL-lag.

I slutet av januari och efter 17 matcher hade KAIS Mora det svajigt. Då valde dalalaget att ta in den rutinerade tränaren Bruno Lundberg, för att rädda laget från degradering. Det skulle visa sig bli ett lyckat drag.

– Jag är väldigt glad att Mora fortsatt har ett lag i SSL då det är en anrik förening. Jag tycker att tjejerna är förtjänta av att kalla sig SSL-spelare och jag är jätteglad, säger Bruno till Innebandymagazinet. 

Även om han bara gjorde nio matcher som huvudtränare för Mora finns det delar som han är nöjd med. 

– Framförallt att tjejerna samlade ihop sig efter tränarbytet och kunde ta 13 poäng på nio matcher tyckte jag var väldigt strongt. 

Bruno kom till Mora i slutet av januari, efter att föreningen bröt med dåvarande huvudtränare Ulf Hallstensson. Såhär berättar Bruno om hur det var att komma till föreningen så sent in på säsongen och utmaningen med det. 

– Man går ju in i ett uppdrag på ett visst sätt, men det här sättet har jag aldrig gjort förut. Jag gav mig in i ett okänt territorium och visste inte riktigt vägen fram. Normalt sett har du en försäsong där man kan jobba på en massa saker och bygga med. Här ska man hitta en väg som man tillsammans kan tro på och få tjejerna att fortsätta känna sig trygga i det dem gör. Behålla en del saker som dem gör och känner sig trygga i och komma in med nya inspel med lösningar och sånt då. Det som har gjort det spännande och ganska lätt, det var att tjejerna var tillmötesgående och lyhörda på det vi har pratat om och jobbat stenhårt med det på träningar. Så det har varit en spännande men rolig resa. 

Innan Bruno Lundberg fick rollen i KAIS Mora var han huvudtränare i AIK.

– Jag kom ju dit för att jag blev rekryterad för att de ville ändra en träningskultur och jobba med att ta nästa steg. Det lät ju intressant, men det som var lite synd var att det var en kort trupp, så det var lite svårigheter att få ihop träningar på ett bra sätt. Men tiden var väll ganska bra, Vi skapade en bra svit inför vårsäsongen med tre vinster men sen vet jag inte riktigt vad som hände.

Det var den 23:e januari som AIK meddelade på sin hemsida att de valde att bryta samarbetet med Bruno. Men tiden som AIK-tränare är något som Bruno ser positivt tillbaka till. 

– Det har varit bra. Det var en bra tid och nu grejade de kvalet. Vilket var något som jag såg framför mig hela tiden av att vi var starka inför vårsäsongen. Vi hade gjort jobbet vad gäller fysiken. 

AIK klarade sig till kvalspelet med nya ledarstaben bestående av Joakim Öhrn, Anna Wijk och Robert Eklund. Dagen efter presenterades Bruno som den nya tränaren för KAIS Mora. Att få jobbet som huvudtränare i Mora kom som en överraskning för Bruno. 

– Framförallt var det intressant att folk visste att jag hade blivit entledigad från AIK. Men det var kul och lite oväntat att det kom så snabbt.


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: