Foto: Bosse Grängsjö
SM-slutspel

Pelle Alvin om första matchen mot Falun: "Skakig förstaperiod"

ANNONS

Rönnby besegrar Falun i första kvartsfinalsmatchen hemma med 6-2 och går upp till 1-0 i matcher. Innebandymagazinet träffar huvudtränaren Pelle Alvin efter matchen

Rönnby IBK slutade trea i serien och valde femman IBF Falun som kvartsfinalmotståndare. Första matchen vann Västeråslaget med 6-2 efter en skakig första period. Såhär summerar Rönnbys huvudtränare Pelle Alvin matchen. 

– En skakig förstaperiod från vår sida, jag tror att vi var lite nervösa i början och Falun var bättre än oss i första. Sen kommer vi ut som ett nytt lag i andra och vinner den perioden med 4-1 och sen tycker jag vi kontrollerar det bra i tredje, säger Pelle till Innebandymagazinet. 

Falun hade stora delar kontroll på spelet i första perioden och gick till periodvila med 0-1. De hann gå upp till 0-2 i andra perioden innan Rönnby började forcera och ökade tempot och gjorde fyra mål innan andra periodvilan. Pelle svarar på frågan om vad som gjorde att Rönnby kom tillbaka starkt i andra perioden. 

– Självklart var vi inte nöjda med första perioden. Vi var inte där riktigt, men vi bestämde mellan första och andra att vi skulle komma ut och göra en bättre period och det tycker jag vi gjorde. 

Hyllningen: “Hon är helt grym idag”

Matilda Lindgren i Rönnby utsågs till matchens lirare med sina två mål i matchen. Såhär svarar Pelle om hennes insats i matchen. 

– Det är landslagsklass på den idag. Hon är fantastisk i försvarsspelet, är otroligt snabb och hon har liksom alla kvalitéer och är väldigt aggressiv och vinner väldigt mycket boll och härlig fart i benen också, säger Pelle till Innebandymagazinet. 

Monika Schmid var målvakt för Rönnby och stoppade väldigt mycket skott från Falun och släppte in endast två mål på 21 skott. Pelle summerar även hennes insats till Innebandymagazinet. 

– Väldigt bra. Hon gör några svettiga räddningar när vi behöver det som mest. Jag tycker att hela laget är väldigt bra och sen tycker jag att nummer 16 Wilma Johansson är helt grym idag också. 

Wilma Johansson var poängbäst i matchen och går hem från matchen med ett mål och två assist från matchen. Pelle vidareutvecklar hennes prestation. 

– Den var riktigt bra!

Kvartsfinal två spelas i Falun på påskdagen och Pelle berättar vad de kommer att ta med sig från den här matchen in till match två. 

– En god känsla och vi har liksom inte vunnit nånting sånt utan det är bättre att leda med 1-0 än 0-1, säger Pelle till Innebandymagazinet. 

Du kan se matchens höjdpunkter nedan:

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: