Video: Highlights från Malmös sista match denna säsong.
Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Malmös analys: "För låg nivå vid fel lägen"

ANNONS

Slutade nia i SSL, efter tre raka åttondeplatser: "Vi visste vad vi gav oss in på"

Malmö FBC missade kvartsfinalen med två poängs marginal. Vilket innebar att säsongen är slut för Malmös del. Innebandymagazinet har pratat med huvudtränaren Patric Johansson, som summerar säsongen. 

– Säsongen har varit lite upp och ner. Från början tyckte jag det var rätt så stabilt och tyckte att vi vann rätt matcher de första tio omgångarna. Där vi slog lagen under oss och förlorade mot lagen över oss, så vi vann rätt matcher i början av säsongen vill jag minnas. För att sen gå på lite minor genom att bara ta 1 poäng mot Karlstad hemma, förlust mot Warberg borta, förlust mot Åkersberga, säger Patric och fortsätter:

– Ett av sex poäng Lund. Där hade vi lite svaga insatser resultat och prestationsmässigt som gjorde att vi inte nådde slutspel då. Sen hade vi även en del riktigt bra prestationer, trots förluster, men även vinster. Jag tänker på bägge Kalmarsund-matcherna både hemma och borta (vinst båda), Falun borta (vinst), Thoréngruppen hemma (förlust) var bra. Så det fanns bra insatser där, men lite för låg nivå vid fel lägen,

I och med resultaten under säsongen nådde inte laget slutspel.

– Tråkigt såklart. Men vi visste vad vi gav oss in på. Truppen var lite mer orutinerad, lite tunn och det gällde att hålla i det hela säsongen och vinna rätt matcher och det klarade vi inte. Vi får ta och acceptera det och ta det vidare därifrån vad vi har gjort bra och vad vi kan ta vidare in till nästa säsong. 

Kändes det extra bittert att missa slutspelet med två poäng?

– Ja, det hade räckt att ta två poäng till så hade vi nått slutspel. Men hellre att vi är med och fajtas om det än att vi inte är med överhuvudtaget i racet så på det sättet är det lite bittert, men samtidigt kul att vi har varit med hela racet. 

De senaste tre säsongerna nådda Malmö slutspelet genom att sluta åtta i grundserien. Då de inte gjorde det den här säsongen, har Patric en tanke på hur de ska göra för att åter nå slutspelet. 

– Jobba vidare med det som vi gjorde bra den här säsongen, då vi har en hel del saker som är väl genomförda och på rätt väg. Det ska vi  spetsa till och göra bättre nästa år. Vi kommer även ha spelare som skaffat sig mer rutin och kommer utvecklas ännu mer nästa år. Så det ska bli intressant och se vart det tar oss nästa år, så bland annat fortsätta där vi är och göra det bättre. 

Patric ger exempel på bra delar de gjorde den här säsongen. 

– Vi har en del försvarsagerande som är bra, vi kan ha lärt oss att läsa av på ett bättre sätt hur vi ska agera, om vi ska lägga upp hög press, om vi ska falla hem och ligga lite lägre. Att läsa av situationerna har vi blivit mycket bättre på. I försvaret då.

Han ger även exempel på vad de behöver utveckla för att konkurrera med toppen.

– Anfallsspelet jobbar vi med ganska mycket, men vi bli bättre där, framför allt att låsa bollen i motståndarens zon och inte bara ha den mellan back och back, så vi behöver skapa mer tryck längre upp mot motståndet djupare i deras planhalva. Det behöver vi bli bättre på.


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: