Det blev förlust för Umeålaget i torsdagens match mot Växjö.
Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Herr)

Thorengruppen jagar Jönköping om slutspelsplatsen

ANNONS

Thorengruppens jakt på slutspel fortsätter under söndagen.

Kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen står mellan Thorengruppen och Jönköping och kan avgöras under söndagen. Thorengruppen ställs mot Pixbo på hemmaplan och Växjö tar emot Jönköping på hemmaplan. Såhär säger Thorengruppens tränare Johan Lindgren inför mötet med Pixbo:

– Vi gör en lite sämre del av matchen mot Växjö igår (läs: torsdag) och sa väl då inför sista perioden att vi behöver hitta nånting att ta med oss och jag tycker ändå att vi höjer upp oss i tredje perioden. Jag känner att vi kanske har något att gå på där inför söndag. Vi ser till att förbereda oss på bästa sätt, så ska vi ge Pixbo en match på söndag.

Thorengruppen åkte på en tung 5-11 förlust på hemmaplan mot Växjö under torsdagen och laddar nu om för att möta ännu ett topplag.

– Vi kommer att kolla på Pixbo imorgon (läs: lördag), vi har fokuserat en match i taget så vi har inte hunnit prata med laget så mycket om Pixbo-matchen ännu så att vi gör det imorgon (läs: lördag), säger Lindgren och fortsätter:

– Tankarna är att vi ska försöka vinna två matcher och då ge oss chansen att gå till slutspel. .

Om det blir förlust för Thorengruppen mot Pixbo så står det klart att Jönköping tar den sista slutspelsplatsen. Matchen spelas söndag klockan 16:00 i Thoren Arena och sänds även på Expressen.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: