Tre säsonger blev sejouren i SSL denna gång.
Foto: Adam Troy
SSL (Herr)

Hagunda efter degraderingen: "Varit det sämsta laget"

ANNONS

Under lördagen blev det klart att Hagunda åker ur SSL efter tre säsonger i högstaligan.

Årets säsong har inte blivit som man önskat i Hagunda. Endast nio poäng på 23 matcher och endast en vinst under ordinarie tid har det blivit såhär långt. Tre matcher återstår, men efter helgens omgång där Hagunda förlorade och både Karlstad och Helsingborg tog poäng så blev det klart att Uppsalalaget åker ur SSL. 

Hagundas tränare Martin Dahlberg summerar säsongen såhär:

– Jag tycker att den (säsongen) varit ganska lik våra andra säsonger i SSL, men skillnaden har väl varit att vi inte vunnit matcherna som varit, vi har ju torskat 3-4 matcher med uddamålet, sådana matcher vann vi förra året. Det är den stora skillnaden skulle jag säga.

Samtidigt så är Dahlberg väldigt rak med att man inte presterat tillräckligt bra denna säsong och inte hållit nivån riktigt.

– Sett över hela säsongen så har vi inte varit tillräckligt bra, vi har varit det sämsta laget det är bara att konstatera, tabellen ljuger aldrig. Vi har haft lite svårt att göra mål över säsongen. Motståndarna har varit spetsigare än oss.

Dahlberg ser positivt på nästa säsong och är också positiv till det nya seriesystemet där 24 lag ska bli tolv i allsvenskan herr.

– Det har varit för mycket med 24 lag, som det varit nu, så jag tycker att det är helt rätt väg att gå. Därför ser vi framemot att spela i den serien, det blir en bra serie med många roliga lag att möta, säger Hagundatränaren och fortsätter:

– Vi har förlängt med större delen av truppen redan så att vi är revanschsugna och vill göra det bättre nästa säsong. Så jag tror inte att det blir något större problem att ladda om. 

På onsdag klockan 19.00 ställs Hagunda mot serieledarna Storvreta i ett derby där Hagunda är hemmalag. Matchen sänds på Expressen.


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: