SSL (Herr)

KLART: De åker ur SSL efter tre säsonger

ANNONS

Utklassades – nu väntar spel i allsvenskan.

Hagunda gjorde sin första säsong i SSL 2021/22 och klarade sig då kvar i serien trots att man var bottentippade av många. Samma facit gällde även för fjolårssäongen men nu är äventyret i Superligan slut, för den här gången åtminstone.

Detta står klart efter att man förlorat matchen mot Mullsjö med 1-8, samtidigt som bottenkollegan Helsingborg slog AIK med 4-2.

– Det är inte idag tåget går, det gick för ett par veckor sedan, sa Hagundas tränare Martin Dahlberg efter matchen i Expressens TV-sändning.

Mullsjö närmar sig slutspel

Hagunda-tränaren var också rejält upprörd kring delar av Hagundas insats i matchen.

– Vi tar så jävla dåliga beslut med bollen idag så det är helt otroligt. Det är fruktansvärt dåligt faktiskt.

Allt var däremot inte moll, man testade ett nytt spelsätt i dagens match och det funkade "helt okej" enligt Dahlberg.

– Vi har tränat på det en vecka. Det är inte där problemet ligger, problemet ligger i att vi ger bort bollen på pisställen, och så får de kontra på oss.

Resultatet innebar också att Mullsjö tog ett stort kliv mot säkrad slutspelsplats, de har åtta poäng ner till Thorengruppen på niondeplatsen, detta med tre omgångar kvar att spela. 

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: