Foto: Bejto Demiri/Expressen
SSL

Bendings jätteräddning räckte inte till vinst

ANNONS

En gigant i form av Calle Bending hade Kalmarsund i målet under lördagen. Ändå räckte det inte hela vägen för Kalmarsund.

Falun tog emot Kalmarsund under lördagseftermiddagen och det blev en svängig match. Tidigt i matchen tog Falun ledningen och drog ifrån till 2-0. Efter det kom Kalmarsund ikapp och kvitterade. Senare i perioden tog Kalmarsund ledningen för första gången i matchen och gick vinnande ur den första perioden med 4-5. Kalmarsund går i andra perioden upp i en 4-6 ledning, men när perioden är slut har Falun hunnit ikapp och kvitterat till 6-6. Den tredje perioden inleds med en straffräddning av Calle Bending, däremot orkar inte Kalmarsund hålla emot och Falun kan dra ifrån till 8-6. Kalmarsund reducerar återigen, men efter det så kan Emil Kalentun fastställa resultatet till 9-7, genom att göra mål i öppen kasse. Matchens lirare får trots förlusten anses vara Calle Bending som fick mycket att göra under matchen då Falun sköt hela 51 skott i matchen.

Se två av Bendings otroliga räddningar ovan. Bilder från Expressen.

Matchrapporter: Storvreta ny serieledare efter 5-3 mot Kalmarsund IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Fem raka segrar för IBF Falun – efter 8-6 mot JIK Straffar avgjorde – Växjö vann mot Kalmarsund Revansch och tre poäng för Kalmarsund

Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
fredag 08 mars
18:30 Team Thorengruppen - KAIS Mora Svenska Superligan, damer
18:30 Falun - Rönnby Svenska Superligan, damer
18:30 Pixbo - Warberg Svenska Superligan, damer
19:00 Malmö - Lund Svenska Superligan, damer
19:00 Endre - Täby Svenska Superligan, damer
19:00 IBK Lockerud Mariestad W - Karlstad Svenska Superligan, damer
19:00 Åkersberga - Kalmarsund Svenska Superligan, damer
lördag 09 mars
17:00 Storvreta - Linköping Svenska Superligan