Umeå City IBK förlorade mot Örnsköldsvik IBF

Örnsköldsvik IBF vann med 4-3 borta mot Umeå City

Det blev dramatiskt när Örnsköldsvik IBF vann mot Umeå City i Allsvenskan norra/östra dam på fredagen. Laget vann med 4-3 (3-1, 0-1, 1-1) borta i Thoren Arena.

Örnsköldsvik IBF hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.02 genom Isa Söderlind, och gick upp till 0-2 innan Umeå City svarade.

I periodpausen hade Örnsköldsvik IBF ledningen med 1-3. Efter 8.32 i andra perioden slog Marie Häggström till återigen, på pass av Amanda Harnesk och reducerade åt Umeå City. Med 1.11 kvar i perioden i tredje perioden gjorde Örnsköldsvik IBF 2-4 genom Klara Sundell och kom allt närmare segern.

Umeå City reducerade dock till 3-4 genom Matilda Brusell när bara en minut återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Umeå Citys Marie Häggström stod för två mål och ett assist.

Det här var Örnsköldsvik IBF:s femte uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Örnsköldsvik IBF är på femte plats.

Örnsköldsvik IBF tar sig an Sundsvalls IBF i nästa match borta lördag 17 februari 13.00.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen