ibf falun
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Ahmad Aldeeb om sitt utgående kontrakt: "Vill spela kontinuerligt"

ANNONS

20-åringen om sin nya drömomgivning och hur framtidsplanerna lyder.

Falun tog en snabb revansch efter förlusten i Champions Cup-finalen. Fyra dagar senare – i onsdags – mötte man nämligen Hagunda i SSL och vann då med klara 12-4. Man gick upp i en tidig 2-0-ledning och därefter rann det bara på, ställningen var hela 7-0 till Falun efter första perioden.

– Vi var tvungna att studsa tillbaka efter Champions Cup. Vi sa att vi skulle gå ut och visade att vi får växa av den matchen, säger Faluns unga forward Ahmad Aldeeb till Innebandymagazinet.

Aldeeb svarade själv för två mål och en assist i matchen.

– Vi gjorde en bra första period och dödade matchen efter…när tog de time out? Efter två minuter? Vi dödade matchen redan då. Sedan var det skönt att många tongivande spelare fick göra poäng och mål. Det lossnade framåt och var en behaglig match.

"Den absolut högsta ljudkulissen som jag har varit med om"

Några dagar tidigare hade Falun alltså förlorat Champions Cup-finalen i Prag, detta mot Tatran Stresovice. 6-4 slutade matchen till tjeckernas fördel och när Aldeeb får blicka tillbaka på matchen så kallar han den för "svårspelad".

– De har ett man-man-betonat försvarsspel. Vi hade mycket planer på hur vi skulle luckra upp det försvarsspelet, men vi lyckades kanske inte riktigt med det. När vi väl kom till farliga lägen så hade de en bra målvakt. Vi var inte riktigt kliniska, som vi brukar vara.

Blev ni tagna på sängen? Var de bättre än vad ni trodde på förhand?

– Nej, det skulle jag inte säga. Innan matchen kändes det som att vi hade bra koll på dem och det som de gjorde kändes bekant. Men det var ett rejält tryck (på läktaren), de hade hjälp av det. Det kändes som de blev fem centimeter längre och fem kilo tyngre bara på grund av trycket de hade med sig liksom.

– De gör det bra. Sen så gör vi det lite lätt för dem också. Vi har inte så bra fart under fötterna och sånt. De är ju stora och starka men kanske inte de snabbaste, men vi utnyttjade inte det riktigt.

Aldeeb berömmer stämningen som fanns i den fullsatta hallen som rymmer 1450 åskådare.

– Nu har jag inte gjort så många stora matcher men det var den absolut högsta ljudkulissen som jag har varit med om. Det var nästan det största som har hänt i tjeckisk innebandy på ett tag att spela Champions Cup på hemmaplan i Prag. Det var ett otroligt tryck. Men när man väl spelar så tänkte man inte på det, det var mest i paus, powerbreak, innan och efter match som man märkte att "det här ett tryck" liksom.

Spelar ihop med fyra legendarer: “Det har varit sjukt kul”

Ahmad Aldeeb är nu inne på sin andra säsong i Falun. Förra säsongen blev det 14 poäng på 26 matcher, den här säsonger står han hittills noterad för 12 på 17 matcher.

– Jag fick inte en superbra start på säsongen. Jag drog ju bakre korsbandet i maj och missade stora delar av försäsongen. Eller ja, jag kunde ju köra en egen försäsong men inte riktigt med laget, berättar han.

– Jag kommer tillbaka i omgång fyra och satt på bänken ett par matcher i rad. Jag fick spela lite och gjorde det ganska bra när jag fick spela. Sen har det blivit en del på bänken men de senaste matcherna har jag fått spela och ju mer jag har spelat, desto bättre har det gått. Jag har gjort poäng i de här matcherna, har bidragit och spelat ut mitt spel. Det har känts bättre ju mer jag har fått spela.

20-åringen har under den senaste tiden spelat högerforward i en formation med Johan Samuelsson, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström och Emil Johansson – fyra levande legendarer som tillsammans gjort 469 a-landskamper ihop.

– Det är häftigt. Det är ju spelare som man kollade på själv när man var yngre på tv och nu står man i samma femma som dem. Det har varit sjukt kul och det är fyra grymt duktiga spelare. Man får försöka hitta en blandning mellan att spela sitt egna spel och anpassa sig till omgivningen. 

– Hittills har det gått bra att att hitta den kompromissen mellan sitt egna spel och anpassningen. När man spelar med dem är det enkelt att man springer runt och tänker att man bara ska anpassa sig, men man ska också försöka spela sitt egna spel. De har varit grymma med det, pushat mig och sagt till mig att jag ska spela mitt spel.

Hur vill du beskriva rollfördelningen i femman?

– Det är fem spelare som tycker om att ha boll. Emil Johansson behöver man kanske inte säga så mycket om, det är ju världens bästa innebandyspelare. Han är komplett. Vi har Enström som är grym på att diktera tempot, han är en spelskicklig back med bra skott. Ett bra anfallsvapen som också är bra i defensiven. Vi i har Johan som är ett skolboksexempel på en tvåvägscenter. Galante är tidernas bästa målskytt.

– Jag försöker bidra med hårt jobb. Jag är en en hårt jobbande forward som. även har näsan för poäng, och gillar att spela fram och göra mål.

Känner du att du börjar ta en ordinarie tröja i Falun nu?

– Jag vet inte. Det känns som att jag har gjort det bra nu, så chans finns det nog till det. Jag harr ju spelat i den femman för att Emil Lundmark har varit skadad några matcher i rad, men jag har gjort mina poäng. Jag har nog inte tagit tröjan men jag är med och konkurrerar.

Emil Lundmark, som väntas vara tillbaka i nästa omgång, får alltså kämpa hårt för att ta tillbaka sin plats?

– Det vet jag inte, men jag har iallafall visat för tränarna att det går att lita på mig också.

Till sist, ditt kontrakt går ut efter säsongen. Vad har du för tankar kring din egna framtid?

– Jag behöver spela kontinuerlig innebandy. Nästa kontrakt som jag skriver blir ju väldigt viktigt på det sättet. För att ta nästa steg i min utveckling så behöver jag få spela kontinuerlig innebandy. Nästa säsong vill jag inte spela en match, vila tre, spela två. Vart det blir återstår att se, jag håller alla dörrar öppna.

– Men det enda jag vet nu är att jag vill spela kontinuerligt.

Falun-dörren är öppen den med?

– Ja, den är öppen. Som sagt, jag stänger inga dörrar alls.

Du och storebror Omar brukar kopplas ihop med en återkomst till moderklubben Strängnäs, som nu ligger trea i allsvenskan södra. Är det ett alternativ för dig nästa säsong?

– Alltså, det är ju inte helt omöjligt, men jag känner mig kanske inte riktigt klar med SSL än. Jag känner att jag förhoppningsvis har mycket mer kvar att ge i SSL. Jag känner mig inte riktigt helt klar med det än. Jag har mål med framtiden och vad jag vill med min innebandy – allsvenskan passar inte riktigt in i de målen just nu. Men i framtiden? Absolut. Men det är mycket som ska klaffa om jag ska spela i Strängnäs nästa år.


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa:
Falun byter hemmaarena i två matcher – spelar på annan ort
Falun byter hemmaarena i två matcher – spelar på annan ort
Den här artikeln handlar om: