#ibsilly

Första värvningen på deadline day

ANNONS

En schweiziska landslagsspelare är klar för Thorengruppen kommande säsong.

På deadline day presenterar Thorengruppens herrar en värvning men det handlar inte om en sista minuten värvning för att förstärka upp truppen i jakten på en slutspelsplats. Utan Umeålaget presenterar första värvningen inför kommande säsong. 

Det är en schweizisk landslagsspelare vid namn Noel Seiler som är klar för Thorengruppen nästa säsong. Seiler ligger för närvarande på en nionde plats i poängligan nere i Schweiz där han gjort 16 mål och 15 assist på 19 matcher för tabellfyran Grasshoppers.  

För en dryg månad sedan var schweizaren på besök i Umeå när Thorengruppen mötte Storvreta. Något som Västerbotten Kuriren var först med att rapportera om. 

– Det ser riktigt bra ut. Det är en så stor skillnad här jämfört med Schweiz, med faciliteter och sånt. Mitt mål är att bli en bättre spelare – och jag tror att det här är rätt plats att bli det på, sa Seiler då till tidningen och fortsatte att berätta om chanserna att han skulle skriva på för Thorengruppen:

– Stora chanser! Jag gillar det, så jag får fundera på det. Men jag har en bra känsla.

Det är redan klart att Thorengruppens Sofia Joelsson går den andra vägen då hon skrivit på för Piranha Chur nästa säsong. Det ryktas även om att hennes lagkamrater tvillingsystrarna Veera och Oona Kauppi är klara för ett äventyr i Schweiz nästa säsong. Supertvillingarna placeras i Zug United. 

 

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: