Täby FC vann mot IBK Luleå

Förlust för IBK Luleå efter dålig start mot Täby FC

Täby FC tog direkt tag i taktpinnen i hemmamatchen mot IBK Luleå i Allsvenskan norra/östra dam, och ledde med 3-0 i första pausen. Trots en uppryckning av IBK Luleå vann Täby FC matchen med 6-4 (3-0, 2-3, 1-1).

– Vi tog med oss spelet från gårdagen inledningsvis och det tog halva matchen innan vi sänkte våra axlar och hittade rätt i vårt spel. Den andra halvan av matchen är riktigt bra från vår sida, kommenterade IBK Luleås tränare Roger Ehlin.

Täby FC spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Tyra Liikamaa, Moa Öhman och Sara Schalin. I andra perioden var det i stället IBK Luleå som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Hanna Aho Heikkilä göra 5-4 för IBK Luleå.

Täby FC kunde dock avgöra till 6-4 med 5.32 kvar av matchen genom Wilma Sjöström.

Det här betyder att Täby FC är kvar på åttonde och sista plats, och IBK Luleå stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

Lördag 10 februari 16.00 spelar IBK Luleå hemma mot IBK Dalen.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå