Täby FC vann mot Gamla Stan IBK

Gamla Stan föll i förlängningen mot Täby FC

Gamla Stan fick bara med sig en poäng på bortaplan i K-Rauta Arena mot Täby FC i Allsvenskan norra/östra dam. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 6-5 (2-1, 2-2, 1-2, 1-0).

– Vi hamnar snabbt i tvåmålsunderläge och får jobba oss ikapp under hela matchen. Efter vår kvittering till 5-5, så skapar vi flera lägen att avgöra men det vill sig inte riktigt. Täby får enkla mål idag och det är trist att vi inte kan förvalta det spelövertag som vi skapar, tyckte Gamla Stans tränare Peder Lundström, efter matchen.

Fanny Virgin stod för Täby FC:s avgörande mål efter bara 15 sekunder i förlängningen.

Täby FC startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Tyra Liikamaa och Linnea Eriksson innan Gamla Stan svarade och gjorde 2-1 genom Lina Eriksson. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Täby FC inledde tredje perioden med att göra 5-3 genom Lovisa Blomkvist, innan Gamla Stan svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Elly Hjärtberg för framspelad av Emilia Dahlquist efter 7.07.

I slutminuterna var det dock Täby FC som tog greppet.

Lovisa Blomkvist gjorde två mål för Täby FC och ett målgivande pass.

Förlusten var Gamla Stans andra uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Täby FC ligger kvar på åttonde och sista plats och Gamla Stan på sjunde plats i tabellen.

Söndag 28 januari 16.00 spelar Gamla Stan borta mot Alunda.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City