Hälsinggården vann mot LI20 IBF

Fiaskosäsong för LI20 IBF – som åker ur serien

LI20 IBF har inte haft det lätt i division 1 västra Svealand herr. Efter matchen mot Hälsinggården på bortaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 10-4 (3-2, 3-2, 4-0). Laget har inte vunnit en enda match i serien.

– Tyvärr orkar vi Inte i sista perioden. LI20 spelar i Div 1 och Juniorallsvenskan med i stort sett samma lag. Att säsongen skulle bli tuff det visste vi. Försöker ta med det positiva från varje match i de unga spelarnas utveckling, tyckte LI20 IBF:s tränare Bo Wiklund, efter matchen.

Det betyder att Hälsinggården äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på fyra förluster i rad.

Hälsinggården var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Även i andra perioden var det Hälsinggården som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Hälsinggården fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-4. Målen i sista perioden gjordes av Erik Erickson, Elias Målare, Jacob Pettersson och Emil Mikaelsson.

Hälsinggårdens Jacob Pettersson stod för tre mål och två assists och Joel Nordström gjorde två mål och ett målgivande pass.

I tabellen innebär det här att Hälsinggården nu hamnar på nionde plats efter matchen.

Nästa motstånd för Hälsinggården är Sandvikens AIK. Lagen möts torsdag 8 februari 19.00 i Arena Jernvallen. LI20 IBF tar sig an Kais Mora hemma onsdag 7 februari 19.30.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala