Täby FC vann mot Salem

Tuff match slutade med seger för Täby FC mot Salem

Det svängde i matchen i division 1 östra Svealand herr mellan Täby FC och Salem i K-Rauta Arena. Bortalaget Salem hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Täby FC vände matchen och vann till slut med 5-3.

Första perioden var jämn. Täby FC inledde bäst och tog ledningen genom Nils Rosengren efter 4.17, men Salem kvitterade genom Linus Hjalmarsson. Och Salem hann också ta ledningen, genom Gustav Hero. Efter 1.32 i andra perioden slog Marian Hrabovyk till, på pass av Adam Christiansson och kvitterade för Täby FC.

Salems Viktor Juote gjorde 2-3 efter 5.58 framspelad av Mattias Hansson-Berg.

Täby FC gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-3 till ledning med 5-3. Det sista målet kom med 44 sekunder kvar av matchen.

Täby FC har två segrar och tre förluster och 22–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Salem har en vinst och fyra förluster och 23–36 i målskillnad.

Täby FC stannar därmed på tionde plats, och Salem på elfte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 7 februari. Då möter Täby FC Nacka i Ormingehallen 20.00. Salem tar sig an Tullinge hemma 19.30.

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem