Surahammars IBF vann mot Torshälla IBK

Storseger för Surahammar – 10-5 mot Torshälla

Det blev en klar seger för Surahammar vann på hemmaplan mot Torshälla i division 1 Mellersta herr. Surahammar vann med klara 10-5 (4-2, 3-1, 3-2).

– En mycket bra match av alla idag! En bra laginsats som man måste göra för att vinna i division ett. Lie i mål skämmer bort oss med ännu en toppmatch. Och Macke med 4 mål och 2 assist får det äntligen att lossna igen, sedan får vi ju inte glömma de två yngsta i laget som är grymma idag! Sebbe och Abbe! Efter att vi gick upp till 4-2 ledning så kändes det aldrig hotat. Skönt nu med lite ledigt efter en tuff vecka, kommenterade Surahammars huvudtränare Richard Schlugi.

I första perioden var det Surahammar som var starkast. Laget vann perioden med 4-2.

Även i andra perioden var det Surahammar som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 7-3.

Efter 5.42 av matchen kunde Hugo Olsson göra 7-4 för Torshälla.

Surahammar gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 7-4 till 9-4, målen av Albin Nordkvist och Daniel Johannesson.

Torshälla reducerade dock på nytt till 9-5 genom Martin Hellfors med 4.47 kvar att spela av matchen.

Surahammar kunde dock avgöra till 10-5 med 2.36 kvar av matchen genom Simon Eleholm.

Surahammars Marcus Jonsson stod för fyra mål och två assists, Jack Kvist gjorde ett mål och två målgivande passningar och Sebastian Dahlström hade tre assists.

I tabellen innebär det här att Surahammar nu ligger på sjunde plats. Torshälla är på elfte plats.

Fredag 9 februari 19.00 spelar Surahammar hemma mot Örebro Innebandy.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar