IBF Falun Utveckling förlorade mot Örnsköldsvik IBF

Två snabba mål gav Örnsköldsvik IBF tre poäng mot IBF Falun Utveckling

Matchen mellan hemmalaget IBF Falun Utveckling och gästande Örnsköldsvik IBF var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Örnsköldsvik IBF två snabba mål – genom Frida Tjärnström till 3-6 och två minuter senare Frida Tjärnström till 3-7 och vann matchen i Allsvenskan norra/östra dam med 7-3 (1-2, 1-0, 5-1).

Första perioden var jämn. Örnsköldsvik IBF inledde bäst och tog ledningen genom Linnéa Lundgren efter 5.07, men IBF Falun Utveckling kvitterade genom Ebba Lundqvist. Och IBF Falun Utveckling hann också ta ledningen, genom Julia Holm. Efter 12.47 i andra perioden nätade Frida Tjärnström, på pass av Hanna Strandberg och kvitterade för Örnsköldsvik IBF. Örnsköldsvik IBF förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-5 och matchen med 7-3.

Frida Tjärnström gjorde tre mål för Örnsköldsvik IBF.

IBF Falun Utveckling har två vinster och tre förluster och 15–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örnsköldsvik IBF har två vinster, en oavgjord och två förluster och 15–22 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att IBF Falun Utveckling ligger på sjunde plats medan Örnsköldsvik IBF har sjätteplatsen.

Nästa motstånd för Örnsköldsvik IBF är Storvreta. Lagen möts söndag 21 januari 13.00 i IFU Arena Gibon.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen