Alunda IBF förlorade mot Nacka Wallenstam

Tre klara poäng för Nacka Wallenstam mot Alunda

Nacka Wallenstam fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Alunda i Allsvenskan norra/östra dam med 8-2 (3-1, 4-0, 1-1).

Nacka Wallenstam tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.43 genom Erica Klevbo, och gick upp till 0-2 innan Alunda svarade.

I periodpausen hade Nacka Wallenstam ledningen med 1-3. I andra perioden var Nacka Wallenstam starkast och gick från 1-3 till 1-7 genom två mål av Victoria Ström, ett mål av Ida Hultman och ett mål av Josefin Ekerhov. Efter 3.32 i tredje perioden ökade Nacka Wallenstam på till 1-8, återigen genom Zita Holmsved Thott.

Hanna Björndahl reducerade förvisso, men närmare än 2-8 kom inte Alunda. Nacka Wallenstam tog därmed en stabil seger.

Nacka Wallenstams Ebba Hansson hade sex assists.

I tabellen innebär det här att Nacka Wallenstam nu ligger på andra plats. Alunda är på fjärde plats.

I nästa match möter Alunda Umeå City borta och Nacka Wallenstam möter IBK Dalen hemma. Båda matcherna spelas lördag 20 januari 16.00.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka