Runsten vann mot Hälsinggården

Förlängningsseger för Runsten mot Hälsinggården

Runstens väg till seger mot Hälsinggården hemma i division 1 västra Svealand herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-3, 2-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Philip Mellquist spelade en avgörande roll för Runsten när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

– En dyrköpt seger med två tunga skador. Vi är otroligt nöjda med de två viktiga poängen vi tar. Men prestationen vi gör är inte alls bra. Det var en tempofattig match där vi inte alls lyckas göra det vi pratat om. Så i slutändan att vi tar poäng känns jätteskönt. Nu hoppas jag de skadade inte blir borta länge. Men det såg inte bra ut, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Första perioden var jämn. Runsten inledde bäst och tog ledningen genom Philip Mellquist efter 14.59, men Hälsinggården kvitterade genom Jacob Pettersson i slutet av perioden. Hälsinggården stod därefter för tre raka mål i början av andra perioden när laget gick från 1-1 till 1-4 på bara 5.50.

Runsten reducerade dock till 2-4 genom Love Ericsson efter 14.29 av perioden. Efter 4.18 i tredje perioden reducerade Runsten på nytt genom Elliot Andersson på pass av Sixten Lind.

12.03 in i tredje perioden slog Sixten Lind till framspelad av Joakim Rollén och kvitterade för Runsten.

I förlängningen tog det 1.54 innan Runsten också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Philip Mellquist, framspelad av Anton Mellquist.

Philip Mellquist gjorde två mål för Runsten och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Runstens fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hälsinggårdens andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Runsten nu ligger på tionde plats i tabellen, och Hälsinggården är på sjunde plats.

I nästa match, lördag 13 januari, har Runsten Hagfors borta i Uddeholm Arena 14.00, medan Hälsinggården spelar hemma mot Björklinge 13.45.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala