Foto: Adam Troy
Allsvenskan östra

Supertalangens starka start i Storvreta

ANNONS

Vill hjälpa Storvreta upp i SSL: "Kändes jättebra att komma hit"

I juniorallsvenskan har 06-födda rightskytten och nyförvärvet från RIG Umeå, Julia Nilsson, redan fått en smakstart i nya miljön när hon utsågs till veckans JAS-spelare i grupp D senast efter att ha gjort åtta poäng i en och samma match. Nu har Julia Nilsson också gjort sitt första mål för Storvreta i allsvenskan östra.

Nilsson gjorde 2-1 i upplandsderbyt mot Alunda och assisterade sedan även till 5-2-målet när hon fick chansen i förstakedjan med Jonna Vuontisvaara och Amanda Ljunggren. Storvreta vann med 5-3.

– Jag mådde inte så bra i Umeå och ville fortfarande ha glädjen för jag älskar innebandy mer än någonting annat. Jag träffade några här runt sommaren och hade jättemycket stöd så det kändes bra att komma hit, säger 17-åringen till Upsala Nya Tidning.

– Jag hoppas att jag kan bidra med kreativitet till laget och med mål så vi vinner och tar oss upp till superligan, säger hon också.

Storvretas tränare Noél Alm Johansson kommenterar matchen för Innebandymagazinet:

– Idag är jag riktigt nöjd över vår prestation och vi hade för det mesta bra koll på ett duktigt Alunda. Målmässigt är det jämt hela vägen in men jag tycker vi är det bättre laget och vi tar välförtjänt tre viktiga poäng. Jag är väldigt stolt över laget som lyckas hålla kylan och skärpan genom hela matchen. Vi tar nu juluppehåll efter en godkänd höst som lovar mycket mer att se fram emot under våren.

Alundas tränare Daniel Eriksson:

– Såklart extra surt att förlora en derby match som dessutom var väldigt tight och jämn i tre hela perioder! Idag drar Storvreta det längsta strået!


Videoblogg: Vem tar över efter "Kotten"?

Magnus Fredriksson lyfter två kandidater till förbundskaptensjobbet i damlandslaget efter Åsa "Kotten" Karlsson, och andra heta ämnen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: