Nacka Wallenstam vann mot Storvreta
Montage
Matchrapport

Stark seger för Nacka Wallenstam i toppmatchen mot Storvreta

ANNONS

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan norra/östra dam på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Nacka Wallenstam, som besegrade Storvreta med 4-2 (1-2, 0-0, 3-0).

– Jag tycker att vi har bra kontroll på matchen från start till mål. Vi stänger ner Storvretas raka och giftiga anfallsspel samtidigt som vi är tunga framåt och skapar många klara lägen. Dessvärre så är vi alldeles för ineffektiva vilket också speglar resultatet i matchen. Men helt klart ett steg framåt jämfört med de två senaste matcherna, kommenterade Nacka Wallenstams tränare Richard Campbell.

Storvretas tränare Noél Alm Johansson om matchen:

– Vi möter ett bra Nacka men jag tycker vi skänker bort poängen idag. Det blir kostsamt när vi slarvar och inte gör jobbet fullt ut. Vi får lära oss och helt enkelt göra det bättre mot Alunda.

Nacka Wallenstam har skapat en skön vinnarkänsla i Ormingehallen. Segern mot Storvreta betyder att laget har vunnit fyra raka matcher på hemmaplan.

Storvreta startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Felicia Andersson och Amanda Ljunggren innan Nacka Wallenstam svarade och gjorde 2-1 genom Victoria Ström.

Andra perioden blev mållös. Nacka Wallenstam vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 i tredje perioden. Det sista målet kom med 01.24 kvar av matchen.

Nacka Wallenstam har tre segrar och två förluster och 32–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Storvreta har fyra vinster och en förlust och 31–24 i målskillnad.

Nacka Wallenstam ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Storvreta ligger på tredje plats.

I nästa omgång har Nacka Wallenstam IBF Falun Utveckling borta i Guide Arena, söndag 17 december 12.30. Storvreta spelar hemma mot Alunda lördag 16 december 16.00.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka

Den här artikeln handlar om: