Mullsjö vann mot Pixbo Wallenstam IBK
Montage
Matchrapport

Uddamålsseger för Mullsjö mot Pixbo

ANNONS

Hemmalaget Mullsjö tog en uddamålsseger i matchen mot Pixbo i Nyhemshallen. Laget vann matchen i SSL herr på fredagen med 7-6 (2-1, 4-0, 1-5).

– En väldigt skön seger. I långa stunder spelar vi otroligt bra, sedan blir vi lite passiva i slutet och möter ett väldigt bra lag. Då kan det gå snabbt, så där måste vi agera på ett bättre sätt. Men skön insats annars, kommenterade Mullsjös tränare Johan Kihlbom.

Pixbos tränare Patric Löfborg om matchen:

– Det känns lite frustrerande att vi inte kan komma ikapp målmässigt i tredje perioden där vi gör en otroligt stark upphämtning men vi förlorar ju tyvärr matchen i andra perioden där vi inte alls kommer upp i rätt nivå.

Mullsjö var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Mullsjö startade andra perioden bäst och gick från 3-1 till 6-1 genom mål av Hampus Morelius, Sebastian Palmqvist och Joachim Trandum Terjesen. Pixbo hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-5 men Mullsjö kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Pixbos Oskar Weissbach stod för fyra poäng, varav ett mål och Felix Lanver gjorde tre mål för.

Mullsjö har tre segrar och två förluster och 31–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pixbo har fyra vinster och en förlust och 42–20 i målskillnad. Det här var Mullsjös andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pixbos andra uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Mullsjö ligger kvar på sjätte plats och Pixbo på andra plats i tabellen.

Nästa motstånd för Mullsjö är Nykvarns IF. Pixbo tar sig an Thorengruppen hemma. Båda matcherna spelas söndag 10 december 16.00.

Matchrapporter: Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö Fyra raka segrar för Pixbo – efter 7-3 mot Linköping IBF Falun avgjorde tät match mot Mullsjö i tredje perioden Islossning i tredje – Pixbo vann klart mot Hagunda Mullsjö vann efter förlängning mot Linköping

Den här artikeln handlar om: