Foto: Per Wiklund och Adam Troy
Champions Cup

Galantes pik mot Storvreta: "Ett underbetyg"

ANNONS

Sågar publiksiffran från semifinalen: "Men och andra sidan så tycker jag att de inte spelar världens roligaste innebandy heller"

Idag väntar returmötet i Champions Cups semifinal mellan Falun och Storvreta. Första matchen slutade oavgjort, 5-5, vilket gör att segrarna avancerar till finalen.

Dagens möte spelas i Falun och där hoppas klubben på storpublik. Under gårdagen meddelade Falun att det fanns 453 biljetter av 2400 möjliga kvar att köpa, något som innebär att man kommer slå Storvretas siffra från första mötet som landade på 1013 åskådare.

– Det var underbetyg till dem att inte kunna dra mer folk till sin hemmaplan i en sån viktig match, det känns konstigt, säger Faluns storstjärna Alexander Galante Carlström till Falu-Kuriren.

Han fortsätter.

– Men och andra sidan så tycker jag, för att vara ärlig, att de inte spelar världens roligaste innebandy heller. Publiktillströmningen kanske har med det att göra jag vet inte.

I samma veva så hyllar han också Storvretas sätt att spela försvar på.

– De spelar vinstgivande och jag vill ge en stor hyllning till Mika Kohonen som skapat ett försvarsspel som alla anammar. Deras försvarsspel ska självklart hyllas.

Avslöjar orden från Storvreta-spelaren

Storvretas försvarsspel lyckades hålla storskytten Galante Carlström från målprotokollet i första matchen, något som han också fick höra av motståndarspelare. Enligt Galante själv så ska någon ha sagt att ”ynglingarna tagit över, nu är det slut”.

34-åringen medger samtidigt att han triggas av att höra sånt.

– Sedan är det väl roligt när det är spelare som knappt gjort över 20 mål en säsong som springer runt och babblar.

Dagens match startar klockan 19.00. För de som inte kan vara på plats så sänds matchen på Aftonbladet TV.


TV: Hur många fler VM kommer systrarna Kauppi spela?

Veera och Oona Kauppi om framtiden: "En ganska bra morot"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Den här artikeln handlar om: