Gävle GIK vann mot Älvsjö
Montage
Matchrapport

Äntligen seger för Gävle GIK – 7-4 mot Älvsjö

ANNONS

Gävle GIK har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Allsvenskan norra herr, efter nio spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Älvsjö, en match som Gävle GIK vann med 7-4 (1-2, 2-1, 4-1).

– Lättnad såklart, men fortfarande så behöver vi göra fler mål på alla lägen, tror vi har 8 skott i virket idag och säkert 10 öppna mål utöver de mål vi gör. Men det kommer nog med självförtroendet, kommenterade Gävle GIK:s tränare Viktor Matsenius efter matchen.

Älvsjös tränare Jonas Gafvelin:

– Vi gör en bra insats, och matchen är spännande in i slutet. Vi räcker inte till riktigt mot ett Gävle som kanske har bäst offensiv i serien. Vi hoppas nu på en bra träningsvecka utan förkylningar och en hall som inte är bokad med nån akvariemässa för fiskeentusiaster så vi slipper träna utomhus.

I första perioden var det Älvsjö som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

I andra perioden var det i stället Gävle GIK som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Gävle GIK hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.41 genom Anton Loklint, och gick upp till 6-3 innan Älvsjö svarade.

Till slut blev det 7-4 till Gävle GIK.

Giovanni Palumbo gjorde tre mål för Älvsjö. Billy Nilsson hade tre assists för Gävle GIK.

För Gävle GIK gör resultatet att laget nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Älvsjö är sist, på tolfte plats.

I nästa match, söndag 3 december, har Gävle GIK Visby borta i Ica Maxi Arena 17.00, medan Älvsjö spelar hemma mot RIG Umeå 14.30.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: