Pixbo Wallenstam IBK vann mot Växjö IBK
Montage
Matchrapport

Stark seger för Pixbo i toppmatchen mot Växjö

ANNONS

Det var två topplag som möttes i SSL herr på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Pixbo, som besegrade Växjö med 6-5 (0-3, 4-1, 1-1, 1-0) efter förlängning.

– Vi blir passiva i vårt spel i första perioden och Växjö straffar oss där, sedan lyfter vi oss rejält i andra perioden och trots att vi åker på en hel del utvisningar så kan vi vända på matchen med ett par viktiga mål och vi får ett skönt momentum där. Sen är det synd att vi inte håller tätt till 3 poäng men starkt av oss att avgöra i sudden, kommenterade Pixbos tränare Patric Löfborg.

Växjös lagledare Anders Tränk om matchen:

– En match som liknar vår start av säsongen ganska väl. Vi har stunder i matchen där vi är väldigt starka som i den första perioden men vi går även ned oss vissa stunder som i andra perioden. Men vi visar styrka att komma tillbaka spelmässigt i tredje perioden och även kvitterar i 6 mot 5 spel.

Felix Lanver stod för Pixbos avgörande mål efter bara 39 sekunder i förlängningen.

Efter fyra segrar i rad för Växjö tog det stopp. Pixbo tog i stället fjärde segern i rad.

Växjö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Manuel Maurer, Marcus Ekengren och Tommy Bolin. I andra perioden var det i stället Pixbo som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

Växjös Jesper Sankell hade tre assists. Felix Lanver och Arvid Äse gjorde ett mål och två assist var för Pixbo.

Förlusten var Växjös tredje uddamålsförlust.

Pixbo ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Växjö är på tredje plats.

Nästa motstånd för Pixbo är Mullsjö. Lagen möts fredag 1 december 18.00 i Nyhemshallen. Växjö tar sig an Thorengruppen hemma lördag 2 december 15.00.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Växjö vann mot Kalmarsund Fyra raka segrar för Pixbo – efter 7-3 mot Linköping Islossning i tredje – Pixbo vann klart mot Hagunda Tung seger för Storvreta i toppmatchen mot Växjö Växjös fina svit håller i sig efter 11-5 mot AIK

Den här artikeln handlar om: