Sundsvalls IBF förlorade mot IBF Dalen
Montage
Matchrapport

IBF Dalen vann borta mot Sundsvalls IBF

ANNONS

Det blev uddamålsseger för bortalaget IBF Dalen i matchen mot Sundsvalls IBF i Baldershallen. Laget vann lördagens match i Allsvenskan norra/östra dam med 4-3 (2-1, 1-0, 1-2).

– En jämn match som kunde ha slutat hur som helst och där vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen, men vi är inte nöjda med insatsen. Vi är lite för bekväma i spelet både med och utan boll och tummar på några detaljer som vi hade pratat om innan. Vi lär oss av det och laddar för DM-final på onsdag, tyckte Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund, efter matchen.

IBF Dalens tränare Tomas Andersson:

– Ett stabilt försvarsspel och vi löser det fysiska spelet på ett bra sätt. Sundsvall står upp, men vi straffar de med några fina spelvändningar och gör att vi får med oss 3 poäng. En jämn match, men idag var det vår tur att ha marginalerna med oss.

IBF Dalen startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Felicia Strandberg och Saga Olofsson innan Sundsvalls IBF svarade och gjorde 2-1 genom Sofie Westin. Efter 5.03 i andra perioden nätade Saga Olofsson ännu en gång, på pass av Tilde Blömer och gjorde 1-3. Efter 1.52 i tredje perioden ökade IBF Dalen på till 1-4, återigen genom Saga Olofsson.

Milla Lundberg och Maja Medelberg reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 3-4 kom inte Sundsvalls IBF.

IBF Dalens Tilde Blömer hade tre assists och Saga Olofsson gjorde tre mål för.

Sundsvalls IBF har två vinster och tre förluster och 20–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Dalen har två vinster, en oavgjord och två förluster och 17–25 i målskillnad. Det här var Sundsvalls IBF:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Dalens andra uddamålsseger.

IBF Dalen ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Sundsvalls IBF är på tredje plats.

Sundsvalls IBF tar sig an IBK Luleå i nästa match borta lördag 16 december 13.00. IBF Dalen möter Umeå City hemma tisdag 19 december 18.30.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: