Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

GS-tränaren om det påstådda överfallet - "Ser alltid värre ut"

ANNONS

En spelare i GS 86 har blivit anmäld till Juridiska Nämnden. Nu uttalar sig GS-tränaren och Västeråsspelaren om händelsen.

Förra omgångens stora snackis damallsvenskan var mötet mellan GS 86 och Västerås i den västra serien. Nykomlingarna GS 86 vann överraskande mot fjolårets SSL-kvalare med 7-5 efter att ha vänt på matchen sista minuten med tre mål. 

Men det var inte den osannolika vändningen som blev snackisen utan vad som hände precis innan GS 86:s 6-5-mål. Enligt Västerås tränare Jani Pyykönen borde målet aldrig ha godkänts för att en av hans spelare blev överfallen precis innan GS 86 vände på spelet. Pyykönen hävdar att det är ett soklart matchstraff, men det renderade ens en gång inte i ett frislag. 

– Jag ser att våran spelare Sara Juhlin får några lättare smällar precis i sekvensen innan där hon är hårt uppvaktad. Sen sker i mitt tycke ett totalt överfall. Vi tappar bollen och Juhlin gör allt för att ta ett stenhårt hemjobb för att bryta anfallet som sitter i vårat mål slutligen. Men hon blir totalt stoppad av en spelare som medvetet vänder sig bort från spelet och crosscheckar Sara rakt i ansiktet/ huvudet med såpass kraft att det bara smäller till. Hon faller sen ganska hårt och slår i huvudet i golvet omgående och är märkbart groggy och påverkad av det, sa Pyykönen till Innebandymagazinet om incidenten efter matchen. (Se incidenten i klippet ovan)

Han avslöjade också att Västerås skulle anmäla situationen till förbundet. Innebandymagazinet har varit i kontakt med förbundet som bekräftar att en anmälan kommit in och att den anmälda spelaren nu har fram till tisdag på sig att yttra sig i ärendet samt att Juridiska Nämnden kommer att ha ett möte på tisdag klockan 20.00 där beslut kommer att fattas.

För Värmlands Folkblad har GS-tränaren Henrik Flognman gett sin syn på hur han upplevde situationen mellan Maritha Lidén och Sara Juhlin. 

– Som jag uppfattar det håller deras spelare i Marithas klubba, hon försöker rycka sig loss och sen vänder hon sig emot Västeråsspelaren och knuffar till henne. Västerås hävdar att det är en huvudskada men jag upplever det som att smällen tar mer mot bröstet. Jag hoppas alla förstår att det inte var med avsikt. Det är sånt som händer i striden hetta och en situation som sker väldigt ofta, speciellt i sarghörnen.

Tidningen frågar sedan vad Flognman tycker om Västeråstränarens uttalande om att det är ett överfall: 

– Det ser alltid värre ut när man kollar på tv-bilderna i slowmotion. Sen tror jag nog att de vill påverka domarna så mycket som möjligt när vi vänder och gör mål. Jag har pratat med domarna själva och de tycker inte heller att det var någon utvisning, i så fall hade de dömt frislag. Som jag förstod det på dem så tyckte de att det var en kampsituation. 

Innebandymagazinet har varit i kontakt med Sara Juhlin som ger sin bild av vad som hände: 

– Allt går så fort. Backen passar upp till mig och vi möts först i fickan då jag får tag i boll och passar vidare längst sargen, redan där ger hon en eftersläng. Sedan fortsätter jag framåt samtidigt söker hon upp mig och ger mig en lättare tryckare i ryggen så jag tappar lätt balansen och hamnar på fel fot. Sedan tappar vi boll och spelet vänder tillbaka, när spelet är påväg åt andra hållet och jag ska börja jobba hemåt så vänder hon sig om och slår till mig med klubban i ansiktet med kraft. Man kände verkligen kraften och jag föll handlöst bakåt och slår i bakhuvudet i marken. Även tänderna tog sig en törn.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

      

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: