18.20: Semifinal, Storvreta-Falun
Foto: Adam Troy
Champions Cup

Kohonen om Faluns intresse: "Var proffsiga och hade full förståelse"

ANNONS

Falun hörde av sig till Gabriel Kohonen när han spelade på RIG: "Men det var aldrig något snack - jag skulle bara hem"

Idag väntar det fjärde mötet för säsongen mellan svensk herrinnebandys två stormakter, Storvreta och Falun. De möttes vid två tillfällen i somras i försäsongseventet Giganternas Kamp och där vann lagen varsin match.

När man sedan ställdes mot varandra i SSL, detta i Uppsala, så blev det en jämn tillställning som krävde avgörande på straffar och där var Falun starkast (vinst 4-3).

Nu väntar ett dubbelmöte i Champions Cup, detta i semifinalstadiet. Första matchen spelas alltså ikväll och där är Storvreta hemmalag, sänds på Aftonbladet. Returen spelas den 29 november.

– Det är en jävligt rolig match. Vi börjar på hemmaplan, det är Champions Cup, det är en semifinal. Man tävlar om titlar på riktigt då. Det är ingen serielunk liksom, det är lite roligare att det är extra fix och trix inför matchen med lite saker att tänka på. Men det är en vanlig innebandymatch. Vi möter ett bra lag så det är bara att kliva in och göra som vi brukar, säger Storvretas forward Gabriel Kohonen till Innebandymagazinet.

Kohonen har fått en pangstart på sin SSL-karriär. Det blev hattrick i debuten mot Team Thorengruppen och poängen har fortsatt ramlat in i stadig takt efter det. Han ligger trea i Superligans poängliga och har även funnits med i de senaste landslagsuttagningarna.

19-åringen har mestadels spelat med Sakarias Ulriksson och Niklas Winroth Melin, men den sistnämnde är nu skadad. Filip Langer tog hans plats som center i senaste matchen mot AIK (vinst 8-4) och Kohonen säger att "vi var lite sömniga där" när han ombeds kommentera den nya formationen.

– Vi var inte jättebra. Men träningsveckan har varit riktigt fin och imorgon så slåss vi om titlar igen. Då lär vi ta fram våra bästa jag, allihopa. Jag hoppas att det hålls som det har gjort på träningsveckan.

Hyllar Falun – och finska storlaget: “Sjukt svårt att möta dem”

Dagens motståndare Falun är enligt Kohonen det bästa lag han mött under sin hitintills korta seniorkarriär – detta ihop med finska storlaget Classic, som Storvreta slog ut i kvartsfinalen.

Kohonen tycker att Classic, som ligger trea i inhemska ligan, är bättre än de flesta lagen i SSL.

– Det får jag väl ändå säga med tanke på deras prestation i Champions Cup. Det var sjukt svårt att möta dem, i alla fall borta. Det är klart att de svenska lagen – de som är topp fyra, fem – är nästan lika bra som Classic. Det är nästan ingen skillnad alls där. Classic var sjukt tunga på bortaplan.

När det sedan stod klart att Storvreta skulle få möta Falun i semin så kunde vi konstatera att ytterligare ett stormöte mellan giganterna väntade. Kohonen har visserligen fått erfara hur rivaliteten är som spelare efter att ha mött Falun några gånger nu, men han har också haft med sig den under en stor del av sitt liv som Storvreta-supporter.

– Jag har ju varit med ett tag i Storvreta. Jag har varit supporter och så har ju pappa spelat mot dem flera gånger också. Man har blivit inpräntad om det där hemma. Rivaliteten är mer påtaglig nu när jag spelar men jag har ändå vetat om vad som komma skall.

Berättar om Faluns intresse: “De hörde av sig”

Kohonen har Storvreta som moderklubb och han vände hem till de regerande svenska mästarna till årets säsong, detta efter tre år på RIG Umeå. Forwarden blev presenterad tidigt av Storvreta men faktum är att även Falun var intresserade av Kohonen.

– De hörde av sig. Men det var inget som var riktgt nära sådär. De var intresserade men de var proffsiga i sin dialog, de hade full förståelse. Det är kul att de hörde av sig men det var aldrig något snack från min sida heller – jag skulle bara hem, avslutar Gabriel Kohonen.

Du kan också läsa om Gabriel Kohonen i Innebandymagazinets nya veckomagasin som publiceras på Instagram. Första numret hittar du nedan.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!


 

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Du kanske även vill läsa:
Veteranen tycker att giganternas kamp var hetare förr
Veteranen tycker att giganternas kamp var hetare förr
Den här artikeln handlar om: