Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

Han tar över Fristads damer

ANNONS

Nu står det klart vem som tar över allsvenska nykomlingarnas damlag.

I förra veckan gick Fristad och tränare Micael Svensson skilda vägar. Nu är det klart vem som tar över de allsvenska nykomlingarna som förnärvarande ligger näst sist i södra serien. Det är göteborgaren Mikael Bernvid som har ett förflutet i allsvenskan sedan tidigare med Pixbo och Lindås, Han har även tränat Gjelleråsen i Norge och kommer senast från Grunden BOIS.  

– Utmaningen blir att få laget på rätt köl. Jag tycker att det finns väldigt bra material och att man har underpresterat. Jag ser möjligheter till att få ordning på skutan. De gör det jättebra, men det handlar om små detaljer som gör att de inte når hela vägen och det hoppas jag kunna fixa till, säger Bernvid till Borås Tidning.

Överenskommelsen gäller bara till jul men tanken är att den ska hålla längre. Anledningen bakom det är att laget ska få känna på sin nya tränare och Bernvid ska få känna på hur det är att pendla från Göteborg. Men det är en tuff utmaning som ligger framför Bernvid och Fristad då de bara spelat in tre poäng på nio matcher. Det är just nu 10 poäng upp till att kvala sig kvar i allsvenskan och 15 poäng till säker mark.   

– Det har inte varit lätt att hitta tränare utanför Borås. Nu får alla spelare en ny chans att visa upp sig och det ska bli roligt att lära känna en ny tränare. Det är ett etablerat namn, säger sportchef Peter Mertala till tidningen. 


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: