SSL (Dam)

TV: Säsongens största miss - "Hur kan hon missa den där"

ANNONS

Karlstads Josefin Svarfvar hade chansen att fastställa en av säsongens största skrällar men istället blev det säsongens största miss.

Karlstad ledde med 5-4 över Endre och var på väg mot en stor skräll. Matchens lirare Kajsa Rysjö-Edman stod först för en trippelräddning innan hon plockade upp bollen och frispelade Josefin Svarfvar med ett perfekt timeat utkast, när det endast återstod 10 sekunder av matchen.

Men trots att Svarfvar kom helt fri från halva Endres anfallszon lyckades hon missa friläget i öppen bur. Kommentatorerna trodde knappt sina ögon och konstaterade bland annat  "Hur kan hon missa den där" och “Det där kommer vara med i highlightspaket av årets miss, tror jag, i slutet av den här säsongen”  

Karlstad fick en straff av situationen men den missade Maja Hane och med sju sekunder kvar fick Karlstad frislag nere i Endres zon men lyckades att tappa bollen och Endre fick till en kontring och med en sekund kvar räddar Rysjö-Edman ett skott från Ellen Bäckstedt i slottet. 

Karlstadmålvakten spelade en stor roll i Karlstads skrällseger och förutom trippelräddningen innan frispelningen och räddningen i slutsekunden så räddade hon även en straff i tredje perioden. Kommentatorerna tyckte att hon var värd en assist på frispelningen till Svarfvar och de observerade att målvakten inte var allt för nöjd med att bli snuvad på karriärens andra assist. 

– Rysjö-Edman är tokig där nere.

– Ja, hon hade väl förtjänat den där assisten.

Kajsa Rysjö-Edman blev sedan intervjuad efter matchen i Expressens sändning och då erkände hon med ett snett leende att hon hade velat få den assisten. 

– Ja, jag ville ha det asset, men så kan det gå ibland. 

Se situationen i klippet ovan. 

Matchrapporter: Maja Hane tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Endre Täby vann med 6-5 hemma mot Endre Karlstad avgjorde tät match mot Lockerud/Mariestad i tredje perioden Endre nollade Lockerud/Mariestad – vann med 3-0 Äntligen seger för Kais Mora mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: