Visby IBK vann mot Älvsjö

Visbys fina svit håller i sig efter 9-3 mot Älvsjö

Det går fortsatt bra för Visby i Allsvenskan norra herr. På söndagen mötte laget Älvsjö i Ica Maxi Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit sju matcher i rad. Segerresultatet mot Älvsjö blev 9-3 (1-3, 3-0, 5-0).

– En märklig första period där vi har mest boll och många bra chanser men ändå ligger under med 1-3! Vi fortsätter spela med tålamod och lugn och maler ner Älvsjö. I sista perioden är d inget snack om saken. Stolt över laget som trummar på trots den knackiga inledningen och tar 3 nya stabila poäng, kommenterade Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg efter matchen.

Älvsjös tränare Jonas Gafvelin tyckte till om matchen:

– Vi fick slut på vatten.

I första perioden var det Älvsjö som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Visby hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Visby startade tredje perioden bäst och gick från 4-3 till 9-3 genom två mål av Kim Ganevik, ett mål av Wilmer Viinamäki, ett mål av Markus Jovic och ett mål av Ville Hirvisuo och avgjorde matchen.

Det här betyder att Visby ligger på andra plats i tabellen, och Älvsjö är på elfte plats.

Visby tar sig an Järfälla Bele i nästa match borta lördag 25 november 13.15. Älvsjö möter Gävle GIK borta söndag 26 november 17.00.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö