söndagens ssl
Foto: Magnus C Lydahl
SSL

Karlstad skrällde mot Endre – bröt ny mark i årets SSL

ANNONS

Besegrade Endre med 5-4 på bortplan: "Vi gör en jättebra insats idag"

Karlstad har haft en svag inledning på årets SSL men på senare tid så har poängen börjat trilla in. Under söndagen så tog man sin andra raka trepoängare – och tredje totalt – när man slog tabellåttan Endre på bortaplan med 5-4.

Värmländskorna bjöd på en riktig chockstart då de ledde med 3-0 efter en period. 5-2 var ställningen efter andra och Endre kom inte närmare än sina två tröstmål.

Inte nog med de tre poängen, Karlstad bröt också ny mark under årets SSL-säsong.

Det har blivit två tydliga skikt i årets tabell där lag 1-8 utgör ett och lag 9-16 ett annat. Fram till dagens match hade inget av bottenlagen lyckats vinna efter full tid mot lag som idag ligger på slutspelsplatserna, något som Karlstad alltså lyckades med.

– Vi gör en jättebra insats idag. VI har några dippar litegrann här och där, och då kommer det kanske något mål. Överlag så gör vi en jättebra prestation och jag är jättestolt över laget idag, sa Karlstads storspelande målvakt Kajsa Rysjö-Edman i Expressens TV-sändning.

– Vi får en tuff uppförsbacke när vi ligger under med 0-3 efter första perioden. Vi gör ingen bra period. Sedan steppar vi upp men sätter inte våra lägen, det är för mycket slarv som gör att de får farliga kontringar på oss, sa Endres Anna Moberg.

Karlstad ligger nu nia i en haltande tabell med tio inspelade poäng, upp till Malmö på slutspelsplats har man sex poäng. Endre, som går på VM-uppehåll med två raka förluster i ryggen, ligger sjua.

Matchrapporter: Maja Hane tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Endre Täby vann med 6-5 hemma mot Endre Karlstad avgjorde tät match mot Lockerud/Mariestad i tredje perioden Endre nollade Lockerud/Mariestad – vann med 3-0 Äntligen seger för Kais Mora mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: