Pixbo Wallenstam IBK vann mot Linköping
Montage
Matchrapport

Pixbo upp i topp efter trepoängare mot Linköping

ANNONS

Tack vare 7-3 (4-3, 0-0, 3-0) hemma mot Linköping är Pixbo ny serieledare i SSL herr. Laget ligger på samma poäng som tvåan Storvreta men toppar tabellen. Efter lördagens match i Wallenstam Arena ligger Linköping på femte plats.

– Det är en trögstartad match med lågt tempo och mycket misstag från vår sida kvaliteten på vårt spel blir bättre ju längre matchen går och vi kan ta kontroll på matchen tack vare att vi blev mer noggranna i spelet med boll där vi kan gå ifrån till en ganska säker seger till slut, kommenterade Pixbos tränare Patric Löfborg.

Segern var Pixbos sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

I första perioden var det Pixbo som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

Efter 20.12 i andra perioden slog Victor Johansson till, på pass av Oskar Weissbach och gjorde 5-3. Pixbo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-3. Målen i sista perioden gjordes av Fabian Lindbäck, som gjorde två mål.

Pixbos Felix Lanver stod för ett mål och två assists.

Pixbo tar sig an Växjö i nästa match hemma lördag 25 november 17.00. Linköping möter Nykvarns IF hemma fredag 24 november 18.30.

Matchrapporter: Fyra raka segrar för Pixbo – efter 7-3 mot Linköping Revansch och tre poäng för Kalmarsund Islossning i tredje – Pixbo vann klart mot Hagunda Mullsjö vann efter förlängning mot Linköping Pixbo utklassade FCH på bortaplan

Den här artikeln handlar om: