Gimonäs Umeå IF vann mot IBK Luleå

Gimonäs Umeå vann efter stark vändning mot IBK Luleå

Bortalaget IBK Luleå ledde matchen mot Gimonäs Umeå, men i andra perioden fick Gimonäs Umeå rejäl utdelning. Laget gjorde tre raka mål, och IBK Luleå orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 7-3 (1-3, 3-0, 3-0) i matchen i division 1 Norra herr.

IBK Luleås tränare Pär Johansson tyckte så här om matchen:

– Vi skapar lägen för att vinna matchen men lyckas inte sätta de med Gimonäs får utdelning. Två sista målen är i tom bur då vi går framåt för att forcera in mål. Tung förlust men bara ladda om för derby på onsdag mot Bergnäset 1945 i Kronanhallen.

IBK Luleå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.16 slog Joel Dahlbom till framspelad av Joel Lindström.

Gimonäs Umeå kvitterade till 1-1 efter 8.21, när Rickard Öberg hittade rätt på pass av Daniel Nygren.

IBK Luleå tog ledningen på nytt efter 12.07, när Adrian Ericsson slog till på pass av Linus Grönlund.

Laget gjorde också 1-3 efter 15.19, när Joel Lindström fick träff framspelad av Joel Dahlbom.

Gimonäs Umeå gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-3 till ledning med 4-3 inom bara 3.23. I tredje perioden var Gimonäs Umeå starkast och gick från 4-3 till 7-3 genom mål av Johan Eriksson, Viktor Forsell och Emil Forsberg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 30 sekunder kvar att spela.

Gimonäs Umeås Daniel Nygren hade tre assists.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. IBK Luleå är på sjätte plats.

I nästa omgång har Gimonäs Umeå Thorengruppen 2 borta i Thoren Arena, tisdag 31 oktober 20.30. IBK Luleå spelar hemma mot Bergnäset onsdag 1 november 19.45.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF