Nacka Wallenstam vann mot Alunda IBF

Storseger för Nacka Wallenstam hemma mot Alunda

Nacka Wallenstam hade en riktig målfest när man besegrade Alunda hemma i Ormingehallen i Allsvenskan norra/östra dam. Nacka Wallenstam vann med hela 9-1 (3-1, 3-0, 3-0).

– Vi gör en helt okej insats över 60 minuter. Med lite mer noggrannhet och skärpa så bör vi göra en del mål till. Alunda är svårspelade med sitt fysiska och raka spel och där stod vi upp och frontade det bra, kommenterade Nacka Wallenstams tränare Richard Campbell.

Alundas tränare Daniel Eriksson om matchen:

– Idag ger vi oss inte ens chansen, vi är tvåa på det mesta och Nacka vill betydligt mer än oss! Då slutar det så här.

Därmed har Nacka Wallenstam vunnit fyra matcher i rad i Allsvenskan norra/östra dam.

Nacka Wallenstam hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.02 genom Victoria Ström, och gick upp till 2-0 innan Alunda svarade.

I periodpausen hade Nacka Wallenstam ledningen med 3-1. I andra perioden var Nacka Wallenstam starkast och gick från 3-1 till 6-1 genom två mål av Victoria Ström och ett mål av Isabelle Hedin. Det var bara början för Nacka Wallenstam. Nacka Wallenstam fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Madeleine Sehlin, Ida Mattsson och Stina Höög.

Nacka Wallenstams Josefin Ekerhov hade tre assists och Isabelle Hedin gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Nacka Wallenstam i serieledning och Alunda på femte plats.

Lördag 4 november 16.00 spelar Nacka Wallenstam hemma mot Tyresö Trollbäcken. Alunda möter Täby FC borta i K-Rauta Arena söndag 5 november 16.30.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka