Farsta IBK vann mot Värmdö

Förlängningsseger för Farsta mot Värmdö

Matchen mellan Farsta och Värmdö i division 1 östra Svealand herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Farsta avgöra till 7-6 (3-3, 3-1, 0-2, 1-0). Nisse Thomasson spelade en avgörande roll för Farsta när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

– Otroligt skönt självklart. En tuff och hård match som kunde slutat precis hursomhelst. Viktigt att få med sig två poäng mot ett duktigt Värmdö, kommenterade Farstas sportchef Christian Bondestad.

Det här innebär att Farsta nu har fem segrar i följd i division 1 östra Svealand herr.

Värmdö startade bäst och gick upp till 0-2 genom mål av Ture Järild och Filip Bjurkell. Efter 7.32 reducerade Farsta genom Christoffer Myr-Holmqvist och nio minuter senare kvitterade laget, genom Bilbo Morast. Värmdö tog ledningen på nytt efter 18.38, målskytt var Ludvig Johansson. Före pausen kunde dock Farsta kvittera, genom Maximilian Hermundstad. Farsta var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Värmdö var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 1.00 innan Farsta avgjorde till 7-6. Stor matchhjälte blev Nisse Thomasson, framspelad av Tobias Ronström.

Värmdös Vilde Westerlund stod för tre poäng, varav ett mål. Tobias Ronström hade tre assists för Farsta.

Det här var Farstas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Värmdös tredje uddamålsförlust.

Farsta ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Värmdö är på åttonde plats.

I nästa match möter Farsta Nyköping borta och Värmdö möter Salem borta. Båda matcherna spelas lördag 28 oktober 15.00.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Hässelby klart för kval till Allsvenskan Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Kryss för Värmdö och Ekerö IK